Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin koordineli çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Bu kapsamda Başkale ilçesine bağlı Yeni ve Örenkale mahallelerinde, C.A., F.B., K.Ç. ve Ş.B. isimli şahıslara ait ikamet ve eklentilerde adli arama gerçekleştirildi. Yapılan aramalarda; 4 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 14 tabanca, 147 adet 9 mm fişek, 37 tabanca şarjörü, 9 ruhsatsız av tüfeği, 5 piyade tüfeği şarjörü ve 52 kartuş ele geçirildi.

Operasyonda ayrıca 2 lazer nişangâh, 140 silah iğnesi, 127 silah kabzası, 84 el kundağı, 47 tetik tertibatı ve 3 namlubulundu.

Başkale Belediyesi Parke Taşı Çalışmalarını Sürdürüyor
Başkale Belediyesi Parke Taşı Çalışmalarını Sürdürüyor
İçeriği Görüntüle

Valilik açıklamasında, ele geçirilen malzemelerle ilgili adli işlemlerin başlatıldığı belirtilerek, güvenlik güçlerinin halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla suç ve suçlularla mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğü vurgulandı.

Kaynak: İHA