Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor'da, ikinci devre ara transfer çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ederken, bir yandan da ayrılıklar devam ediyor. Van temsilcisinde Bekir Can Kara, Mehmetcan Davarcıoğlu, Yusuf Şengüler, Bekir Demircan, Sedat Ablak ve Bertuğ Bayar'ın ardından, başarılı stoper Emre Öztürk de takımdan ayrılmıştı.
Dış transferde şu ana kadar Muhammed Gönülaçar, Emre Oymak, Metican Cici, Cantuğ Temel ve Sinan Kurumuş'u kadrosuna katan Van temsilcisinde, Bekir Can Kara, Iğdır FK'ya, Mehmetcan Davarcıoğlu eski takımı İnegöl Kafkas Gençlikspor'a, Yusuf Şengüler ise Siirt İl Özel İdarespor'a kiralık olarak gönderilirken, yedek kaleci Bekir Demircan, Orduspor 1967'yle, Emre Öztürk ise Küçükçemece Sinopspor el sıkıştı.
Takımdan ayrılan yedek kaleci Sedat Ablak’ın da önümüzdeki günlerde yeni takımlarına imza atmaları beklenirken, Vanspor'da uzun süre top koşturan ve sezon başında Uşakspor'a transfer olan Aras Aydın, devre arası transfer döneminde ise yeni takımı Nevşehir Belediyespor'a imzayı attı.
Transferle ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Belediyespor, "2000 doğumlu sol stoper oyuncusu Aras Aydın'ı kadromuza dahil ettik. Aras'a takımımızda başarılar dileriz. Futbolcunun nereden geldiği değil, nereye geldiği önemlidir" ifadelerine yer verildi.
ARAS AYDIN KİMDİR?
2000 yılında Diyarbakır'da dünyaya gelen Aras Aydın, futbola DSİ Spor alt yapısında başladı. Daha sonra Kayserispor altyapısına geçiş yapan Aras Aydın, bir yıl sonra Vanspor Altyapısına geçiş yaptı.
Daha sonra Vanspor formasıyla 2020 yılında profesyonel futbol hayatına adım atan Aras Aydın, burada 4 sezon forma giydi.
Sezon başında ise Uşakspor'un yolunu tutan Aras Aydın, devre arası transfer döneminde ise Nevşehir Belediyespor'a transfer oldu.
Kariyerinde 29 resmi maçta forma giyen Aras Aydın, bin 907 dakika sahada kalan Aras Aydın, bu periyotta 2 sarı kart gördü.
VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR