Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde kaybolduktan günler sonra cansız bedenlerine ulaşılan Huriye Helvacı ile oğlu Osman Helvacı’nın ölümüyle ilgili soruşturma devam ederken, olayda dikkat çeken yeni bir ayrıntı ortaya çıktı. Baba Bayram Helvacı’nın, kayıp süreçlerinde arama kurtarma çalışmalarına katılmadığı iddia edildi.
Cansız Bedenleri 10 Gün Sonra Dere Yatağında Bulundu
2 Kasım’da evlerinden ayrıldıktan sonra kendilerinden haber alınamayan anne ve oğlunun cesetleri, Köseali köyü yakınlarındaki dere yatağında 10 gün sonra bulundu. Cumhuriyet savcısı ve olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu, ekipler iki cansız bedeni zorlu bir uçurumdan güçlükle çıkardı. Ölüm nedenleriyle ilgili soruşturma sürüyor.
“Baba Arama Çalışmalarında Yoktu” İddiası
Olayın gündeme gelmesinin ardından Müge Anlı ile Tatlı Sert programına bağlanan bir kişi, baba Bayram Helvacı’nın arama çalışmalarına hiç katılmadığını öne sürdü. Canlı yayına bağlanan Bayram Helvacı ise iddialara yanıt vererek, “Aracım olmadığı için aramalara gidemedim” açıklamasında bulundu.
Helvacı’nın, eşi kaybolduktan bir gün sonra polis merkezine başvuru yaptığı da ortaya çıktı.
Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için soruşturma devam ediyor.





