Adıyaman’da oto kurtarıcılar ve kamyonetle nakliye işi yapan esnaf, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 1 Kasım’da yürürlüğe girmesi planlanan, 3 bin 500 kilogram ve altı araçların kantara girme zorunluluğu kararına tepki gösterdi.

Adıyaman Küçük Sanayi Sitesi yakınlarında araçlarıyla konvoy yapmak isteyen esnafa polis ekiplerince izin verilmedi. Bunun üzerine esnaf araçlarını Mersin Caddesi’nde park ederek basın açıklaması düzenledi.

Erzincan’da Market Denetimleri Sıkılaştırıldı
Erzincan’da Market Denetimleri Sıkılaştırıldı
İçeriği Görüntüle

Oto kurtarıcı ve nakliyeciler adına açıklama yapan Hakan Şimşek, kantar sisteminin mevcut haliyle esnafı mağdur edeceğini belirtti. Şimşek, araçların fabrikadan çıktığında şase ağırlığının 2 bin 200 kilo olduğunu, üzerine eklenen ekipman ve yükle 3 bin 200 kiloya ulaştığını ifade ederek, 3 bin 500 kilo sınırının birçok araç için sorun yaratacağını söyledi.

Şimşek, “Amacımız ya kantarın tonajının yükseltilmesi ya da kantar zorunluluğunun kaldırılması. Devletin zorunlu kıldığı evraklarımız mevcut. Ancak kantar sisteminin devreye girmesi, işimizi zorlaştırıyor” dedi. Esnaf, sistemin güncellenmesi veya kantar zorunluluğunun kaldırılması talebinde bulundu.

Adıyaman-1

Kaynak: İHA