Saldırılarda şu ana kadar 4 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Saldırganın yakalanması için helikopter destekli operasyon sürüyor.
Mersin'in Tarsus ilçesinde korkunç bir silahlı saldırı gerçekleşti. M.Ö. isimli şüpheli, önce Kadelli Dörtler Mahallesi'nde Sabri Pan'a ait restorana gelerek silahla ateş açtı.
Restoranda iki kişi hayatını kaybetti
Açılan ateş sonucu restoran sahibi Sabri Pan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İş yerinde çalışan Ahmet Ercan Can ise olay yerinde yaşamını yitirdi. Saldırgan daha sonra aracıyla kaçmaya başladı.

Kaçarken iki kişiyi daha öldürdü, 8 kişiyi yaraladı
Şüpheli, Kaburgediği Mahallesi sınırlarında hayvan otlatan gençlerden Yusuf Oktay'ı, Yenimahalle sınırlarında ise evinin önünde bulunan tır şoförü Abdullah Koca'yı da öldürdü. Saldırgan aynı güzergahta 8 kişiyi daha yaraladı.
Geniş çaplı operasyon başlatıldı
İhbar üzerine olay yerlerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Güvenlik güçleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, şüphelinin yakalanması için helikopter destekli çalışmaların devam ettiği bildirildi.
Ölü ve yaralı sayısı artabilir
Saldırganın açtığı ateş sonucu şu ana kadar 4 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı, ancak yaralı sayısının artabileceği öğrenildi. Yaralılar ambulanslarla ilçe devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.





