Vanspor'da isim, logo ve yönetim değişti

Bu sezon TFF 2. Futbol Ligi'nde mücadele edecek olan Van Büyükşehir Belediyespor, yapılan olağanüstü kongrede ismini, logosunu ve yeni yönetimini değiştirdi. Takımın ismi Vanspor FK olurken, Servet Yenitürk başkanlığında 15 isim yeni yönetim kurulu olarak görev yapacak.

Vanspor'da isim, logo ve yönetim değişti

      Van Büyükşehir Belediyespor'un olağanüstü kongresi gerçekleşti.
Açılış ve yoklamanın ardından divan teşekkülü, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gidilen kongrede, yönetim ve denetim raporları okunup ibra edildi.

 

      Ardından yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleri belirlendi.
Kulüp Başkanı Servet Yenitürk'ün güven tazelediği kongrede, 11 olan asıl yönetim kurulu üye sayısı 15'e yükseltildi.
Olağanüstü kongrede takımın isminin Vanspor FK olarak değiştirilmesine karar verilirken, takımın logosu da değişti.
Van Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan kongreye yoğun bir katılım olduğu gözlendi.

 

     "BİRLİK OLURSAK, 20 AY SONRA SÜPER LİG'E ÇIKARIZ"
     Van'daki birlik beraberliğin sağlanması halinde 20 ay sonra Süper Lig'e çıkmanın hayal olmayacağını belirten Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, "Süper Lig'e çıkmamız halinde binlerce taraftar buraya maç izlemeye gelecek. Bu şehrin tanıtımını tek kuruş ödemeden, reklam ücreti vermeden Vanspor sayesinde yapmış olacağız" dedi.

 

     Takımın borçları konusunda açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, "Takımımızın borçları 10 milyon civarındadır. Geçen dönemlerde aldığımız borçların 4.5 milyon TL'si ve ödediğimiz 2 milyon borç dahildi. Yine yeni sezon için 7 transfer yaptık, bu transferlerin peşinatlarının ilk taksitleri de bunun içindedir. 5 Milyon 700 bin TL ben kendim bu anlamda takıma bu aşamada harcama yaptım. Yine bizim kulübümüzün bin 700 TL gibi bir borcu söz konusudur. Bizler çok zor şartlar altında Vanspor yönetimine geldik. Yalnız bırakıldık. Ama yılmadık, mücadele ettik ve bu takımı TFF 2.Lig'e çıkartmayı başardık. Bunu hep birlikte başardık. Umarım bundan sonra da bu birliğimiz bozulmaz. El birliğiyle bu takımı önce 1. Lig, ardından Süper Lig'e çıkarırız. Buradan herkese sesleniyoruz, her seçimlerde aday adayları çıkıp Van için çalışacağını söylüyor. İşte Vanspor Van'ın bir parçasıdır. Gelin bu takıma destek olun. Madem sizler Van diyorsunuz, alın size Vanspor. Bu şehrin takımına herkesin katkı sunmasını arzuluyoruz. Bakın bu sene bile karşı takımın birçok taraftarının Van'a gelerek, ekonomik ve sosyal anlamda bu şehre katkı sunacağına inanıyorum. Vanspor'a gerekli desteği sunarsak, takım bir üst lige çıkarsa, taraftar sayısı daha da artar. Eğer 1. Lig'e çıkarsak, inanın Süper Lig'e de çıkarız. Süper Lig takımı olursak, bu şehre Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor taraftarları başta olmak üzere tüm büyük takımların taraftarları buraya gelecek. İlimize bu taraftarları çekersek, onlar şehrimizin güzelliğini görürse, yansıtırsa alın size turizm katkısı. Bedava reklam ve bedava tanıtım" ifadelerini kullandı.

 

 

      "HASTANEMİ SATTIM, VANSPOR'A DESTEK SUNUYORUM
      Vanspor'un siyaset üstü olduğunu anlatan Yenitürk, Ankara'daki hastanesini satarak takıma destek sunduğunu anlatarak, "El ele verelim 20 ayda bu takımı Süper Lig'e çıkaralım. Valilik, belediye, STK'lar, işadamları, basın, taraftarlar gelin herkes bu takımın yanında olsun ve başarıyı birlikte yakalayalım. Şu anda Vanspor'un durumu sıkıntılıdır. Takımımızın hesabında sadece 2 bin TL var. Ama ben ümitliyim. Herkes bu takıma sahip çıkacak. Ben üstüme düşen görevi yaptım, Ankara'daki hastanemi sattım ve burada takımın borcunu ödüyorum" şeklinde konuştu.

 

    İki dönem önceki bir yönetim kurulu üyesinin takımı icraya verdiğini anlatan Yenitürk, "Öner Yiğit başkanlığındaki iki dönem önceki yönetim kurulu üyesi Vanlı bir işadamı takıma 127 bin TL'lik bir hatır çeki kullandırmış. O çekin ücreti ödenmeyince, işadamı arkadaş kendi döneminde değil, sonraki dönemde değil, ne hikmetse bizim dönemde direkt Federasyona faiziyle birlikte 210 bin TL icra koydurmuş. Böyle olunca biz şu an sıkıntı yaşıyoruz. Ben ve arkadaşlarım bu işadamına gittik, rica ettik. Dedik biz bu parayı ödeyeceğiz, ama ana parayı. Faizi değil. Söyledik yine söylüyoruz, yazıktır bu takım. Fitre, zekatla geçinen bir takım. Bu icranın bir an evvel kaldırılması gerekir. Herkesin önünde söz veriyorum, bu işadamı arkadaşın parasını vereceğiz, ama icra kaldırılsın. Amaç takımı yıldırmak mıdır, nedir bilmiyorum. Ama Allah'ın izniyle yılmayacağız ve takımın başarısı için gayret edeceğiz. Bu birlikteliğimizi koruyalım diyorum, Allah yolumuzu açık etsin" dedi.

 

 

     YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ BELİRLENDİ
    Konuşmaların ardından yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleri belirlendi.

     Vanspor FK Yeni Yönetim Kurulu Asil Listesi; Servet Yenitürk, Ekrem Yalçın, Ömer İnanç, Abdulkadir Çetin, Oktay Ukay, Ebubekir Şahin, Türkay Özbey, Murat Çevik, Cafer Kanpolat, Fikret Yöntem, Süleyman Can, Şakir İşleyen, Fatih Akdeniz, Mehmet Biçer, Adnan Bayram.

 

     Yedek Üyeler, Mehmet Selim Öğünmez, Fahri Baştürk, Soner Haşimoğlu, Sabahattin Arvas, Aydın Yergin.
Denetim Kurulu Asil Üyeleri, Özer Polater, Veysel Güven, Ferdi Durak. Yedek üyeler, İsa Madyan, Murat Durmaz, Nurullah Güvener. Disiplin Kurulu asil, Kenan Tunçtürk, Baran Ermin, Erhan Adalı. Yedek Üyeler, Sıddık Cancan, Salman Ermin, Ekrem Borak.
Daha sonra yeniden söz alan B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, zaman zaman sosyal medyada özellikle takımın yeni logosunun eleştirildiğini, ama bu eleştirilere kulak asmadıklarını söyleyerek, yeni logo ile ilgili yaptıkları ankette olumlu bir beğeni aldıklarını anlattı.

 

      Yenitürk, forma sponsorluğu konusunda da bazı görüşmeler yaptıklarını söyleyerek, "Gerçek amacımız Vanspor'a bir sporsor bulmaktır. İnşallah maddi anlamda takıma destek sunulması için gerekli görüşmelerimizi devam ettireceğiz. Takımın logosu konusunda yaptığımız ankette de 1500 kişi değişsin, 500 kişi değişmesin demiş. Bu logo da henüz basılmış değil. Bu kongrede onay aldıktan sonra basılacak ve formalara yapıştırılacak. Van'a, Vanspor'a hayırlı olsun" diye konuştu.

 

     Daha sonra dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Bu bölümde de Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Yalçın söz alarak takıma şehirdeki herkesin katkı sunması gerektiğini dile getirdi.

 

     Olağanüstü kongrenin bitiminin ardından, delegeler ve davetliler yeni yönetim kurulu üyelerini tebrik etti.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2019, 16:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER