Van'daki doğa gönüllüleri tanıtım atağında...

Faaliyetlerini Van'da sürdüren Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, Van Gölü kirlenmesin diye kollları sıvadı.

Van'daki doğa gönüllüleri tanıtım atağında...

              Kulüp Başkanı Ömer Demez, Van Gölü kirliliğine savaş açtıklarını ve temizlenmesi noktasında kollları sıvadıklarını belirterek açıklamalarda bulundu.
Demez, 'Van gölü ölüyor sessiz kalma', 'Van gölünü kirletme', 'Van Gölü mirastır sahip çık', 5 il 25 Zirve Vadi Doğa Sporları Kulübü olarak Van Gölü ölüyor ve ölümüne seyirci kalma bilinciyle yine Van Gölü kirlenmesin temiz kalsın, şiarıyla 5 il 25 Zirve etkinliğini başlatmış bulunmaktayız. İlk etkinliğimizi 3212 rakamlı Erek Dağı'na gerçekleştirdik. İkinci etkinliğimizi 2600 rakıma sahip Çomaklı Baba Dağına gerçekleştirdik. Üçüncü etkinliğimizi Van'da en yüksek dağı olan Gürpınar Başet Dağı 3684 metre zirvesinde ise türbeyi ziyaret ettik" dedi.

 


         Demez, sözlerine devamla, "Dördüncü etkinliğimizi Van sahilinde Ayanıs Dağönü ve Amik üçgeninde bulunan Gören Dağı'na gerçekleştirdik. Bu etkinliklerimiz halka açık ve halkı dahil ediyoruz çünkü bilinçli büyük kitlelere ulaşmalıyız. Önce biz ve sonra halk çocuklar bilinçlenmeli.

 


         Van gölü hızla kirleniyor kirletiliyor ve bu kirliliğe en çok sahile komşu belediyeler ve kamu kuruluşları sebep oluyor. Çünkü atık suların büyük kısmı arıtılmamaktadır. Van Gölü nefesimizdir nefesimize sahip çıkalım Van Gölü zaten temiz idi. Bizler yani insanoğlu kirletiyor. çevresini kirleten tahrip eden tarumar eden insanoğlundan başka bir çanlı yok. Bir nevi geleceğini yok ediyor. Van Gölü'nü kirletmezsek Van Gölü temiz kalacak çocuklarımıza gelecek nesillere doğa harikası bir miras kalacak. Kirletme temiz tut Van Gölü kirlenmesin temiz kalsın bilinciyle Van Gölü'ne sahip çıkacağız. Van Gölü Koruma Kanunu çıkmalı herkes özellikle kamu kuruluşları belediyeler sivil toplum örgütleri ve Doğa Sporları kulüplerine büyük iş düşüyor . Çocuklarımız için gelecek nesiller için güzel bir dünya bırakmak istiyorsak hep beraber Van Gölü'ne ve dünyada tek tür olan Van Gölü Balığına Van Gölü havzasında olan doğaya tarihi dokuya sahip çıkalım. Biz Vadi Doğa Sporları kulübü ailesi olarak bir bilinç oluşturmaya çalışıyoruz Van da ve Van Gölü havzasındaki doğa güzelliklerini, tarihi dokuyu korumaya, tanıtmaya devam edeceğiz. 5 il 25 zirve Van Gölü kirlenmesin Temiz kalsın bilincini yaygınlaştırmak için hep beraber çalışmalıyız birbirimize destek olmalıyız. hep beraber geleceğimize sahip çıkalım. Başka Van yok başka Van Gölü yok. Kirletme sen de koru" ifadelerini kullandı.Van BÖlge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2019, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER