Erdemir: Bir dava uğruna kurulduk

Hak ve Kardeşlik Derneği (HAKK-DER) Genel Başkanı Prof. Dr. Naki Erdemir, derneklerinin birkaç proje için değil, bir dava uğruna kurulduğunu belirterek, projelerinin desteklenmesinin, yüklerinin hafiflemesine yol açtığını vurguladı.

Erdemir: Bir dava uğruna kurulduk

Hak ve Kardeşlik Derneği (Hareketi) Van merkezde öğretmen, müdür, imam ve öğrencilerle proje tanıtım yemeğinde bir araya geldi. Müthiş bir katılımın olduğu dikkatleri çekti. Hak ve Kardeşlik Derneği (HAKK-DER) Genel Başkanı Prof. Dr. Naki Erdemir katılımcılara göstermiş oldukları ilgiden dolayı ayrı ayrı teşekkür ederek söze başladı.

Genel Başkan Prof. Dr. Erdemir,  öğretmenlerin, imamların ve gençlerin insanlık tarihi açısından çok önemli olduğunu, ülkenin ahlak ve maneviyat yönünden ayağa kalkmasında, gençlerin yetişmesinde bu iki sınıfın çok önem arz ettiğini belirtti. Bunun yanında HAKK-DER'in bundan sonra faaliyetlerini ülke ve ümmet çapında yapacağı konusunda açıklamalar yaptı.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'na sunmuş oldukları "Gelecek İçin Lider Gençlik" projesinin kısmi olarak desteklendiğini bildirdi ve yetkililere teşekkür etti. Proje olsa da olmasa da HAKK-DER'in faaliyetlerine devam ettiğini projelerinin desteklendiğinde de maddi yüklerinin birazcık hafiflediğini söyledi.

 Proje için kurulmadıklarını bir dava için kurulduklarını açıkladı. Hak ve Kardeşlik Derneği'nin amacının, insanlığa hayırlı hizmet, birlik beraberlik, kardeşlik ve barış olduğunu söyledi.  HAKK-DER'in herhangi bir siyasi partinin arka bahçesi olmadığını partilerin hakka uygun iş yaptıklarında desteklediklerini yanlış yaptıklarında da gösteklediklerini ifade etti.

Projenin amacının Van ve çevresindeki gençleri ahlaki, manevi, sosyal ve kültürel yönden geliştirmek, onları geleceğe hazırlamak olduğunu ifade etti. Erdemir gençliği olmayanın geleceğinin olmayacağını söyleyerek gençlerin yetişmesinde eğitimcilerin bunların içerisinde de öğretmenlerle imamların  öneminin altını dikkatle çizdi.

Havalar ısınınca proje kapsamında gençlere dört günlük Güneydoğu gezisi düzenleyeceklerini, liseli gençler arasında futbol ve satranç turnuvası organize edeceklerini, okul derslerinde başarısız olan öğrencilere ilave dersler verdiklerini, vermeye devam edeceklerini bahsetti. Böylece Hak ve Kardeşlik Derneği'nin gençlere çok önem verdiğini, sürekli halkın arasında olduğunu vurguladı. Böyle güzel bir projenin Van'a kazandırılmasında emeği geçen Van valisi Bilmez Beye ve Van milletvekili Arvas Bey'e teşekkürlerini iletti.

 

FARKLI İLLERDE TEŞKİLATLANMAK İSTİYORUZ

Erdemir aynı çalışmaları Türkiye'nin diğer illerinde de samimi bir şekilde yapmak istediklerini, bu nedenle de o illerde derneğin şubelerini açarak teşkilatlanmaya devam ettiklerini bahsetti.  Amaçlarının birlik beraberlik olduğunu, ölçülerinin hak, hukuk, adalet olduğunu her dernek, vakıf ve cemaatten kardeşleriyle beraber çalıştıklarını, Hak ve Kardeşlik Derneği'nin bir üst çatı ve şemsiye olduğunu sözlerine ekledi. Birde insanlar duyduklarına değil gördüklerine daha fazla itibar ederler denilerek; katılımcılara dernek faaliyetlerini konu alan sinevizyon sunuldu. 

Proje tanıtım programına katılanlar kahvaltılarını yaparak veya yemeklerini yiyerek memnun bir şekilde ayrıldılar. Böyle çalışmalar yaptığından dolayı hak ve kardeşlik derneğine teşekkür ettiler. Birçok katılımcı dernek yöneticilerinden bu dernekte nasıl görev alabileceklerini ve nasıl yardımcı olabileceklerini sordular.

Erdemir tekrar katılımcılara  şahsı ve yönetim kurulu adına teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

Bölge:Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2020, 18:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER