Zirveden koptuk

Ligde 9. haftayı geride bırakırken, İskenderunspor liderliğini sürdürürken, Kocaellispor ile Karacabey ise namağlup lideri takip etmeye devam ediyor.

Ligde ilk devrenin bitimine 10 haftalık bir maraton kaldı. Şampiyonluk ve Play-Off hesabı yapan takımlar, son 10 haftalık maratonda rakiplerine puan farkı takmanın mücadelesinde olacak.

Temsilcimiz Vanspor'un cephesine baktığımızda yaşanan mağlubiyetlerin ve kaybedilen puanların üzüntüsü var. Ligin 7. haftasında teknik direktör değişikliğine giden ekibimiz, ligin 9. hafta maçına yeni teknik kadrosuyla hazırlanarak Karacabey deplasmanına gitti.

Ne yazık ki kan değişikliği işe yaramadı ve takım mağlubiyetle Van'a döndü. Bu mağlubiyet takımı aşağıya doğru sürüklemiş ve zirveden koparmış oldu. Madem teknik kadro değişikliğine gidildi o zaman grubu takımı ligi iyi bilen, deneyimli, tecrübeli, işin erbabı, ağır bir teknik kadro getirilmeliydi.

Çünkü kötü giden bir takımı, bu vasıfları taşıyan bir teknik kadro düzeltebilir, veya az kayıpla devre arasına taşıyabilirdi. Ne yazık ki bu yapılmadı. Hani bir söz var, inşallah 'gelen gideni aratmaz' diye. Sizce gelen gideni aratmadı mı?

Ekibimiz son 4 maçta 10 puan kaybı yaşadı. Bu büyük bir kayıptır. Bu puan kayıpları nasıl telafi edilecek, takım nasıl toparlanacak bekleyip göreceğiz. Bence biraz zor ama inşallah takım bir an önce toparlanır ve beklentilere cevap verir.

Geride kalan 9 haftalık maratona baktığımızda ise, ortada çokta iç açıcı bir tablo yok. Şampiyonluğa oynayan takım 9 haftalık maratonda 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyete imza atmış durumda.

Hanesine 10 puan yazdıran ekibimiz, toplamda 17 puan kaybı yaşamış. Liderle arasında 13 puan farkı bulunan ekibimiz zirveden koparak 13. sıraya geriledi.

Şimdi soruyorum; Bu tablo şampiyonluğa oynayan bir takıma yakışıyor mu? Takım iyi değil deniliyor, malzeme bu deniliyor, peki bu transferleri kim yaptı? Kimse kusura bakmasın ama bu gidişat takımın küme düşmesine vesile olur. O açıdan acilen tedbirler alınmalıdır. Bir emek veriliyor, emeğin karşılığı bu olmamalıdır. Bu kent şampiyonluk bekliyor. Umutlar boşa çıkarılmamalıdır.

Ligin 10. hafta maçında ekibimiz Cumartesi günü Etimesgutspor'u konuk edecek. Temennimiz bu maç takımımızın çıkış maçı olmasıdır. Bu maçta alınacak bir galibiyet takımın kendini bulmasına ve toparlanmasına vesile olur.

Şimdiden takımımıza başarılar diliyorum.

YORUM EKLE