Zirveden kopmamalıyız

Öncelikle Kırklarelispor deplasmanında takımı yalnız bırakmayan ve destek veren taraftarlarımızı yürekten kutluyoruz. Taraftarlarımız her hafta olduğu gibi bu haftada yine alkışı ve takdiri hak etti.

Evet, ligde 6. Haftayı da geride bıraktık. Ligin 6. Haftasında İskenderunspor mağlup olmasına rağmen haftayı yine lider olarak kapatırken, temsilcimiz Vanspor ise Kırklarelispor deplasmanında aldığı 1 puanla haftayı 9 puanla 7. sırada tamamladı.

Geride kalan 6 haftalık maratonda 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan ekibimiz, hanesine 9 puan yazdırırken, bu süreçte 9 puan kaybı da yaşadı. Kırklarelispor deplasmanında skor üstünlüğünü eline geçiren ekibimiz, ne yazık ki bunu koruyamadı.

Karşılaşmanın ikinci devresine 1 kişi eksikle çıkan ekibimiz, verdiği mücadeleyle sahadan 1 puanla ayrıldı. Elbette deplasmanda alınan 1 puan kıymetli ama 6 haftada kaybedilen 9 puan, ister istemez bir karamsarlık yaratıyor.

Geçen sezon Play-Off'u nasıl kaçırdığımız hepimizin malumudur. O yüzden özellikle sezon başı puan kaybı yaşamak, sezon sonunun kötü bitmesine de vesile olabiliyor. Ligin ilk devresinde kaybedilen puanların telafisi vardır. Bu telafi rakiplerimizle aramızdaki puan farkı açılmadan yerine getirilirse faydası olur. O yüzden daha dikkatli olmalı ve puan kayıplarına artık son verilmelidir. En azından zirveden kopmadan, rakiplerimizle aramızdaki fark açılmadan, ilk devreyi tamamlamamız önemlidir.

Şimdi takım bu maçı unutup, Cumartesi oynanacak olan zorlu ve kritik İskenderunspor maçına kilitlenmelidir. İskenderunspor lider olabilir ama yenilmeyecek bir takım değildir. Son hafta deplasmanda Zonguldakspor'a 2-1 mağlup oldu. Demek ki yenilebiliyor. O açıdan takımımız bu maça çok iyi adapte olmalı ve puan veya puanlara kilitlenmelidir.

Çünkü zirveden yer alan ilk 4 takım bu hafta kendi sahalarında maça çıkacak. Bizim kaybetmemiz, onların kazanması aradaki puan farkının açılması demektir. O açıdan ligin 6. haftasını mağlubiyetle kapatan İskenderunspor'un tedirgin çıkacağı bu maçı, kazanmanın hesaplarını çok iyi yapmalıyız.

Buradan alınacak bir galibiyet hem liderle aramızdaki puan farkını düşürecek hem de takımımız zirveden kopmadan muhteşem bir hava yakalayacaktır. Kısacası 2 takım açısından da bu karşılaşmanın zorlu geçeceği bellidir.

İskenderun, Zonguldakspor'a kaybettiği 3 puanı, temsilcimiz Vanspor ise, hem kaybedilen puanları telafi hem de zirveden kopmamanın mücadelesinde olacak.

Tabi bu maçta 3 sonuçta çıkabilir. Unutmayalım, sonuç ne olursa olsun önemli olan yine takımın yanında olmak ve takımı sahiplenmektir.

Şimdiden takımımıza İskenderunspor karşısında başarılar diliyoruz.

YORUM EKLE