YTY’nin yatırımları engellenmemeli…

       Değerli okurlar, daha önce de YTY Firması ve bu firmanın sahipleri Abdurrahman Yörük ile Rıza Yarımbatman’dan söz etmiştim. Ben kendilerini çok uzun süredir tanırım.
Gerek Abdurrahman Yörük, gerekse Rıza Yarımbatman bu şehre adeta âşık insanlar. Memleket sevdası, her ne olursa olsun onların bu şehri terk etmesine izin vermiyor.


       Zaman zaman kendilerini ziyaret ediyor ve bu memleketi konuşuyoruz. Kente yatırım yapılması için devlet büyüklerimiz çağrılar yaparken, Abdurrahman Yörük ve Rıza Yarımbatman’ın sahibi olduğu YTY AVM’nin inşaatının durdurulması için yapılan girişimleri art niyetli görüyorum.


       Van ve bölgenin en önemli firmalarından biri olan ve bugüne dek alt yapı ve üst yapı inşaat- taahhüt işlerinde başarılı bir şekilde faaliyet yürüten YTY firmasının bu yatırımı niçin engellenir, inanın anlamak çok güç.
Söz konusu AVM inşaatı ve niçin durdurulduğuyla ilgili birkaç kez gazetemizde de haberler yapıldı.


       Bu firma tarafından eski Vali Konağı arsasında inşa edilen AVM inşaatının yaklaşık 1.5 yıldır durdurulması, büyük bir talihsizliktir.
Abdurrahman Yörük ve Rıza Yarımbatman tarafından 1990 yılında kurulan YTY İnşaat firması uzun süredir güzel işlere imza atıyor.
YTY firması, bölgenin en prestijli AVM binasını yapmak isterken, birilerinin engel olması iyi niyetle bağdaşmıyor.


      Zaten İşadamı Abdurrahman Yörük de gazetemize yaptığı açıklamada söz konusu yapının inşaatının 1.5 yıldır durdurulduğunu söyleyerek, “Hükümet ‘Doğuya yatırım yapın’ çağrısı yaparken, yerli sermayenin en büyük yatırımın kasıtlı olarak durdurulması manidardır” ifadelerini kullandı.


       Bugün Van’a gelecek olan Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci’nin de bu konuyla ilgilenmesi çağrısında bulunuyoruz.
Sayın Çiftci bu yatırımı engellemek isteyenlerin ne amaçla bunu yaptığını sorgulamalıdır. Bizler bir yandan sürekli Doğu ve Güneydoğu’ya yatırım yapılmasını istiyoruz; ama öte yandan Vanlı işadamlarının yatırımı engelleniyor.


       Aslında Mimarlar Odası’nın hangi gerekçelerle bu inşaatı durdurduğunu açıklaması gerekir. Bu memlekette belli büyüklükteki arsanın tamamına 12-13 kat çıkılan yapılar var. Oysa YTY AVM inşaatına bakıldığında, arsanın büyüklüğünün tümünü kaplayan bir inşaat yok. Arsanın bir bölümünde üç-dört kat yapılırken, sadece bir bölümüne farklı konseptle yüksek bir bölüm eklenmiştir. Sadece bu yüksek bölüm gerekçe gösterilerek, farklı mazeretler öne sürdürülüp belediyeye dava açılması ve inşaatın durdurulması haksızlıktır.
Vanlının yaptığı yatırımlara engel olunmamalı.


      Engel olunması halinde de herkesin buna karşı ses çıkarması gerekiyor.
Van’ı seven bu işadamlarının desteklenmesi gerekirken, yatırımlarına set vurulması kabul edilemez.
Umarım bu konu en kısa süre zarfında çözülür.

YORUM EKLE