Yerinde bir karar…

   Değerli okurlar, son üç-beş yıldır sürekli gazetemizde yayınladığımız ve üzerinde ısrarla durduğumuz bir konuydu; İskele Caddesi'nin çift şeritli olarak trafiğe açılması konusu…
   Bu caddeyi diğer caddelerden ayıran en önemli özelliklerden biri, ülkemizin en uzun, dünyanın ise en uzun ikinci caddesi olma özelliğidir.
  Geçmiş yıllarda bu cadde dar olduğu mazeretiyle çift şeritten, tek şerite düşürüldü.
   Bu cadde tek yön olduktan sonra defalarca özellikle o caddenin bulunduğu mahalle sakinleri ve esnaflar gazetemize şikayetlerde bulunarak, söz konusu caddenin tek yön olduktan sonra bir türlü gelişemediğini, mutlak suretle çift yön olması gerektiğini dile getirdiler.
   Onlar anlattı, bizler yazdık.
   Lakin kentin yetkilileri sus-pus oldu.
  Ta ki, Van Valisi Murat Zorluoğlu, bu kente atanana kadar.
   Vali Zorluoğlu, önce 'Acaba bu caddenin çift yönlü olarak trafiğe açılmasını isteyenler bir avuç mu, yoksa gerçekten de çok fazla sayıda kişi mi bunu istiyor' muhasebesi yaptı.
  Hem vali, hem büyükşehir belediye başkan vekili olması hasebiyle, taleplerin oldukça fazla olduğunu gördü.
Doğru kararı verdi ve bu caddenin çift yönlü olarak trafiğe açılması müjdesini duyurdu.
  Allah'ın da izniyle yakın bir zaman içinde İskele Caddesi müthiş bir gelişim gösterecektir.
   Bu kentin şehir merkezinde kalan tüm caddelerinde araçlar 20-30 kilometre hızla gidemezken, İskele Caddesi'nde 80-90 kilometre, hatta abartmıyorum 100 kilometre hızla gidecek kadar gözü dönen şoförlerin bu hız sevdası da böylece son bulmuş olacak.
   Ülkemin en güzel şehirlerinin, en işlek ve isim yapan caddelerine şöyle bir bakın bakalım, kaç tanesinin genişliği İskele Caddesi'nden çok çok fazladır.
   Kesinlikle birçok caddenin genişliği bu kadar bile değildir.
   Onu geçtik ilimizdeki caddelerin kaçının genişliği İskele Caddesi'nden çok çok geniştir?
   Bu cadde tek yön hapsine sokulduktan sonra, şehrin tüm caddeleri gelişti, ancak burası gelişmedi.
   Eğer esnafların, o cadde üzerinde ikamet eden sakinlerin ve vatandaşların da dediği gibi, İkinisan Caddesi'ne gösterilen önem, bu caddeye de gösterilirse, inanın bu cadde kısa süre içinde bölgenin, hatta ülkenin en güzel caddelerinden biri olur.
   Trafiği rahatlatacak bazı tedbirler alınması elbette bizlerin de isteğidir. Ancak özellikle gece saatlerinde bazı sürücülerin 100 kilometrenin üzerinde hız yapması da elbette ki yadsınamayacak bir gerçektir.
   Vali Zorluoğlu'nun, 7 kilometrelik İskele Caddesi'nin birkaç hafta içinde çift yönlü olarak trafiğe açılacağı müjdesi, o cadde üzerinde yaşayan bir birey olarak ve bu kentin çocuğu olarak bizleri de sevindirmiştir.
   Caddede yapılacak olan estetik çalışmalar, ışıklandırmalar ve bu konuda uzman isimlerin önereceği fikirlerin uygulamaya geçmesi ile, inanıyorum bu cadde adından söz ettirecek.

YORUM EKLE