YENİ DÖNEM...

         Güzel ülkemizde demokratik bir seçimi daha geride bıraktık. Devletimiz; yerel seçimlerin huzur içerisinde geçmesi noktasında bütün güvenlik önlemlerini azami ölçüde alarak halkın iradesinin sandığa yansıtılması için her zamanki gibi büyük sorumluluk üstlendi.
Bu doğrultuda belediye başkan ve muhtar seçimleri huzur ve güven ortamında gerçekleşti.
Van' da yapılan seçimler sonucunda Hdp büyükşehir ve yedi ilçeyi kazanırken Ak Parti ise Gevaş, Çatak, Gürpınar ve Bahçesaray da ipi göğüsledi. Erciş ilçesinde ise Ak Partinin itirazları sonucunda oylar yeniden sayılmaktadır.

 

 

        Tabi süreç Yüksek Seçim Kurulu ( YSK ) hüviyetinde devam ediyor.
Demokrasinin en güzel yanıdır, halkın yöneticilerini seçmesi. Bu noktada sandıktan çıkan sonuçlara herkesin ve her kesimin saygı duyması gerekir. Ancak başta da belirttiğim üzere süreç devam ettiği için kanuni haklar doğrultusunda itirazlar çok normal. Ysk gibi saygın kurullar şüphesiz şahıs ve parti ayrımı yapmaksızın en nihai kararı vereceklerdir. Bu yüzden herhangi bir paniğe lüzum yoktur.
Bu seçimde başarılı olan ve kazanan tüm adayları, bütün partileri tebrik etmek demokratik olgunluktur. Her duamızda hakkımızda hayırlısı olsun diye mevlaya duamızın neticesi diye bakmak lazım. Ya da toplum olarak neye layık iseniz öyle yönetilirsiniz ayeti kerimesi aklımıza gelmelidir.

 

 

       Sonuç itibari ile bu bir seçim. İnsanların fikri birbirinden farklı olması gayet tabidir.
Seçilen başkanların, halktan aldıkları desteği halkın refah ve huzuru doğrultusunda bir şiari benimsemeleri, devletten aldıkları bütçeyi ve imkanları farklı emellere kurban etmemeleri devletimizin kırmızı çizgisidir. Aksi takdirde devletimiz gereğini er yada geç yapacaktır. Dileriz tüm bunlara gerek kalmayacaktır. Halkımızın yaşam koşulları iyileştirmek için işsizliği olabildiği kadar azaltmak için büyük projeler devreye girmeli yatırımların önü açılmalıdır. Çünkü zaten belediyelerin varlık sebebi halka en güzel hizmetleri sunmaktır.
Bu vesile ile şahsen de seçilen tüm adayları ve bütün partileri tebrik eder başarılar dilerim.
Kalın sağlıcakla....

YORUM EKLE