Yazıyoruz kötüyüz, yazmasak da olmuyor!

Sözüm, kendi hemşehrilerini kullanarak bir yere gelen ve sonra o vatandaşları yalnız bırakan siyasi ve siyasetçilere.
Yıllardır Van ve ilçelerindeki  sorunları dile getiriyoruz.
Ancak bu yıllar içerisinde, değindiğimiz bazı konular çözüme kavuşturulmuş olsa da çoğu kavuşturulmamıştır.
Van ’da sorun bence siyaset ve siyasilerdir!
Cumhuriyet tarihinden beri bir siyasetçi çıksın desin ki ben Van’a veya şu ilçeye hizmet getirdim ya da yaptım. Son yıllarda ise ithal siyasetçiler Van’a getirmeye başladık.
Bu kentin sevdalıları, öz evlatları ve her şeyi göze alan Vanlılar siyasetten dirsek görüyor. Fakat yıllar önce Van’ı terk edenler Van’a siyasetçi olarak gönderiliyor.
Van’ın hiç evladı yok mu?
Yıllarını siyasette vermiş ve hala Van’da vatandaşlara hizmet etmeye devam eden çoğu STK temsilcisi bu kent için her platformda neler yapayım derdine düşmüşken, bu ithal siyasetçileri nerden buluyorlar acaba?
Siyasetçi Ankara’da güçlü olmadığı sürece hiçbir sorun çözemez.
Siyasetçi halkın derdini kendi derdi gibi görmediği sürece bu sorunlar çözülmez.
Meclis’e giden milletvekili, kenti için neler yapılması gerektiğini, çok iyi biliyor, fakat buna kafa yormuyor. Daha çok hangi komisyona girip daha yüksek oturum parası alırım derdine düşünce, Van tabii ki gelişmez, bu konuda hep geri gider.
Siyasetçiler, kentin sorunlarından çok hangi akrabama hangi işi ya da hangi ihaleyi vereyim derdindeler. Hal böyle olunca Van gelişmede sınıfta kalır.
Eğitimde Türkiye sıralamasında diplerdeyiz!
Spor alanında diplerdeyiz!
 İşsizlik alanında diplerdeyiz!
Yatırım ve hizmet konusunda diplerdeyiz!
Soruyoruz!
Çevre Yolu, Van şehir Stadyumu, Trafik Sorunu, Raylı sistem, Turizm, Tarım ve Hayvancılık
Kent Meydanı, İkinci Üniversite, Van Şehir Hastanesi, Vergi Terkini, İmar ve Şehir yapılanması, İşsizlik Sorunu, Et ve Süt Fabrikası…
Tüm bu çalışmalara ne zaman başlanacak veya başlanan çalışmalar ne zaman tamamlanacak?
Van’ın otogarı depremden sonra konteynerden yapılan baraka. Otogar şart. Van'a yakışır modern bir otogar yapmanın zamanı gelmedi mi?
2013'te yapımına başlanan İran ve Irak ülkelerine giden Uluslararası yolların geçtiği Van’daki 3bin 100 metrelik Güzeldere Tünelinin bir an önce tamamlanmasını istiyoruz.
Van, Karadeniz'de, Akdeniz'de veya Marmara'da olsaydı, belki siyasilerimiz,  iş adamlarımız başta olmak üzere herkes hizmet için birbiriyle yarışır olurdu.
Herkes 3 maymunu oynuyor. Hala 10 yıl önceki yatırımları anlatıyoruz.
Ne yazık ki Van sahipsiz bir şehir.
 Van’ için elini taşın altına koyacak ve hizmet alanında önderlik edecek kimse yok.
Haykırıyoruz!
Van'ın Doğunun başkenti olmasını istemeyenlere, kadim şehrimizin kaderiyle oynayanlara Van nere Büyükşehir nere diyen zihniyete inat diyoruz ki; Yatırım, Hizmet, İstihdam, Güç Birliği, Emek ve Aşk…
Van milletvekilleri Ankara'da tatil yapmamalı.
Çalmadık kapı bırakmayın. Seçimlerden önce Van'da kapı kapı dolaştığınız gibi Ankara'da da kapı kapı dolaşın.
Devletin yaptığı yatırımı veya yıllar önce programda olan ve yapmaya başlandığı anda hemen bazı çorbacı gazeteciler tarafında bu ya da şu siyasetçi müjdeyi verdi.  Van’a bu iş yapılacak manşette veriyorlar. Haberleriyle de nasıl bir şeyler koparmanın derdindeler.
Ya bu iş 10 yıl önce programa alınmıştı, senin senden haberin yok sen başka işler için uğraş başka yatırımlar memleketine yap ya da getir.
Geçeceği mevki makam için önceleri mum gibi eriyenler seçildiği andan itibaren kimseyi tanımaz bilmez daha önce Abi dediği insanlar öyle küçük görür, Elo.Mıho,Remo,gibi gibi itamlar kullanır.

TBMM giden milletvekili. Öncelikle plan bütçe komisyonuna girerek, Van’a bütçeden ayrılan payı, biraz daha yükseltmenin mücadelesini vermesi gerekirken, Van’a gelebilecek hizmetlerin farkına bile varmadan bir dönem bitiyor.
Milletvekili olduğu dönemde Ankara’da bir de daire alıyor. Emekli oluyor çocuğunun eğitimini bahane ederek artık Van a yılda bir, o da işi olursa geliyor.
Van’ın gelişmesi için büyük gayret sarf eden bir siyasetçi var mı?
 Milletvekili sıfatıyla ve o zırhı kendi ve ailesine kullanmak için almış, Van’da siyasetçi İŞKUR’a kadar el attı. Ama nasıl el attı. Kendi yandaşlarına yer almak için her şeyi göze alırlar.
Bir dönemlerini bitirip emekli maaş kartını alıp keyif sürerler...
Kentin kaderi midir, yoksa bu halkla alay etmek midir?
Milletvekilliği biten kaç kişi şu an Van’da ikamet ediyor?
Van’a milletvekili yapıp ismini hatırlamadığınız Hüseyin Çelik ise Milli Eğitim Bakanlığı döneminde tüm Türkiye’de ve Van’da çok önemli projeler ve işler yaptı. Bunun dışında birini hatırlamıyoruz. Daha sonra gelen siyasetçiler Van’a çivi bile çakmadılar, diyerek sözümüze son veriyoruz.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Van halkı bunları hep konuşuyor
Van halkı bunları hep konuşuyor - 2 yıl Önce

Siz bu yazıyı Eylül 2020'de yazdınız. Şimdi tarih olmuş Temmuz 2022 ... Ve bu soyledikleriniz hâlâ yapılmamış. Anladık ki Van gerçekten talihsiz, Van gerçekten sahipsiz.

banner29