Yarışta Varız

TFF 2. Lig kırmızı grupta mücadele eden temsilcimiz Vanspor, Sakaryaspor deplasmanında aldığı 1 puanla şampiyonluk yarışını sürdürmeye devam ediyor. 

Böylesi önemli bir deplasman maçında alınan 1 puan  önemlidir.

Çünkü rakibimiz olan bor takımdan deplasmanda puan alıyoruz. Bunun yanında rakibimiz olan Sakaryaspor'la aramızdaki puan farkı 5'e çıkarken, 3. Sırada yer alan Kırşehirspor ve 4. Sırada yer alan Bodrum Belediyespor'la aramızdaki puan farkı ise 4'e çıkmış oldu. 

Bu nedenle  Sakaryaspor deplasmanında alınan 1 puana sevindik ama kaybettiğimiz 2 puana çokta üzülmedik. 

Eğer Kırşehirspor deplasmanında Lider Eyüp puan kaybı yaşasaydı işte o zaman çok üzülürdük.

Ligin 24. Haftası karşılaşmaları sonunda lider Eyüpspor'la arasındaki puan farkı 9 olan Vanspor kalan 14 haftalık maç maratonunda bir yandan Play Offu garantilemenin bir yandan da Şampiyonluk yarışından kopmamanın mücadelesinde olacak.

Çünkü hem Liderle hem de Play Off potasındaki takımlarla kapanabilecek fark vardır.

O nedenle hem yukarı hem de aşağısı için çok dikkatli olmalı kazanarak yolumuza devam etmeliyiz.  

Kalan 14 haftalık maratonda şu an hiç bir takımın yeri garanti değil. Bu süreçte neler olur neler biter aradaki puan farkları düşer mi?

Yükselir mi?

Tabi şimdiden bunu kestirmek  zor. 

O yüzden Temsilcimiz Vanspor'da hedef maçlarını kazanarak yoluna devam etmek ve rakiplerinin puan kaybetmesini beklemek olacaktır. 

Şu an itibariyle grupta liderle şampiyonluk yarışında olan tek takımız. Direk Şampiyon oluruz veya olmayız. İnanın şu an bu heyecanı yaşamak bile güzeldir. 

Kalan 14 haftalık maratonda Lider Eyüpspor puan kaybı yaşar mı? Elbette yaşayacaktır. 

Hiç bir takım yenilmez değil. Kalan haftalar her takım için zorlu geçeceği gibi Eyüpspor içinde zorlu geçecek ve puan kayıpları yaşanacaktır.

 Yeter ki biz maçlarımızı kazanarak aradaki puan farkını açtırmadan yolumuza devam edelim.

 Hangi maçta ne sonuç çıkacağı belli olmaz. 

Yani Eyüpspor'da şu an itibariyle kendini garantiye almış değil. 

O açıdan her şey bitmiş değil. Önümüzdeki bir kaç haftalık maraton bunu biraz daha netleştirecektir.

Temsilcimiz Vanspor şu an başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor. 47 puanla grupta 2. Sıradayız. 

Bu sezon 24 haftalık maraton sonunda elde edilen bu 47 puan  Vanspor'un belki de son 10 yılda 24. Haftada yakalayamadığı bir puandır. Buda takımın bu sezon yakaladığı başarının göstergesidir. 

Ayrıca kongreden dolayı kısa sürede takım kadrosu oluşturulmasına rağmen TFF 2. Lig Beyaz ve Kırmızı gruba baktığımızda Vanspor 39 takım arasında 3. Olarak görünüyor. 

Yani 2 gruba baktığımızda Beyaz grupta lider Manisaspor 61, Kırmızı grupta Lider Eyüpspor 57 puanda. 

İki Grupta kalan diğer 37 takım arasında en yüksek puana sahip tek takım 47 puanla Vanspor'dur. Bu tabloda Vanspor'un başarılı olduğunun bir göstergesidir. 

Temennimiz kalan 14 haftalık maratonda da takımımızın aynı istikrarla yoluna devam etmesidir. 

Ligin 25. Hafta karşılaşmaları Çarşamba günü oynanacak. 

Temsilcimiz Vanspor sahasında Karacabeyspor'u konuk ederken, Lider Eyüpspor Mamakspor'u konuk edecek. Kırşehirspor Tarsus İdman Yurdu deplasmanına Sakaryaspor ise Pazarspor'a konuk olacak. 

Zirveyi yakından ilgilendiren bu karşılaşmalar sonunda dengeler çokta değişir diyemeyiz. 

Yani Hem lider Eyüpspor hemde takipçisi Vanspor sahalarında oynayacakları karşılaşmaları kazanacak güçtedir. Belki Play Off potasında dengeler küçükte olsa değişebilir.

Çarşamba günü oynanacak olan maça baktığımızda temsilcimiz Vanspor 47 puanla 2 sırada yer alırken, rakip Karacabeyspor ise 30 puanla 14. Sırada yer alıyor.

Grupta her zaman her takımın her takımdan puan veya puanlar aldıklarına çok şahit olduk.

O açıdan bu maçta favori takım görünsek bile yine de çok dikkatli olmamızda fayda vardır. 

Ligin 24. Haftasını galibiyetle kapatan Karacabey Van'a kesinlikle puan veya puanlar için gelse de, eli boş döneceğine inanıyorum. 

Çünkü biz takımımıza inanıyor güveniyoruz. Karacabey maçında alacağımız 3 puanla sonraki hafta oynayacağımız Bodrum Belediyespor maçına daha moralli gideceğiz.

Şimdiden takımımıza Karacabeyspor maçında başarılar diliyorum.

YORUM EKLE

banner29