YA MECLİS ÜYELERİ? HEPİMİZ UNUTTUK MU?

   Yerel seçimlere hızla ilerlerken merak ettiğimiz çok önemli bir soru var: acaba tarihi bir süreçten geçerken ilimizde belediye başkan adayları kimler olacak?
   Bu soru konu yerel yönetimler, yani belediye seçimleri olduğunda aslında çok da gündemde olmayan diğer bir soruyu da sormamızı zorunlu kılıyor.
   Acaba belediye meclis üye adayları kimler olacak?
Sizce de öyle değil mi?
   Bizlere en yakınımızda hizmet edecek günlük yaşamda karşılaştığımız sorunlara ilk elden çözüm üretecek kişiler ve muhataplar, belediye meclis üyeleri ve sonrasında belediye başkanları olacağından seçim sürecinde halka aday olarak tanıtılacak kişilerin kimler olacağı ve sandıkta irademizi geleceğimizi kime emanet edeceğimiz en önemli soru ve sorun olarak karşımızda duruyor.
Halk olarak bizlere hizmet etme iddiasıyla faaliyet gösteren, sahalarda boy gösteren siyasi partiler ve onların temsilcilerinden bu konuda gerekli hassasiyeti göstererek tercihlerde bulunmaları ve halkın yani bizlerin karşısına bizlere hizmet edecek kişileri çıkarmalarını talep etmek en doğal hakkımız olsa gerek.
    Van ve bölge özelinde değerlendirmelerde bulunduğumuzda iki önemli partinin yerel seçimlerde de en etkili partiler olacağını görüyoruz.
   Bu önemli iki partiden ilki iktidar partisi olan AK PARTİ bir diğeri ise HDP.
Tabi son zamanlarda sıkça dile getirilen ve en son 24 Haziran seçimlerinde de karşılaştığımız siyasi ittifaklar konuşulduğu gibi geçerli olursa o zaman CHP ve HDP'nin birlikteliği söz konusu olacak. Özellikle 2014 yerel seçimleri sonrasında HDP belediyelerine atanan Kayyumlar sonrasında HDP'nin CHP ile ittifak kurarak güç birlikteliği yapacağı ve gerekirse CHP'nin belirleyeceği adaylara destek olup seçimi kazanma çabası içinde olacakları yönünde ciddi duyumlar alıyoruz. Böylece beraber kazanılan belediyelerin bir süre sonra kayyum atamalarıyla yönetilmesinin önü açılacak ve iktidar partisi olan AK PARTİ yerelde beklediği başarılı seçim sonuçlarını elde edemeyip 2023 genel seçimlerinde de güç kaybetmeye devam edecek.
    İşte tamda bu nedenle CHP ve HDP muhtemeldir ki kapalı kapılar ardında destek sunacakları adayları tespit etmeye başladılar bile!
    AK PARTİ açısından baktığımızda ise son iki yerel seçimlerde beklenen başarılı sonuçların Van özelinde alınmamış olması kabul edilebilir bir durum değil. 2009 yerel seçimlerinde halkın tepkisi, beklentisi kaygıları dikkate alınmamış o zamanın mevcut belediye başkanı konusunda diretilmiş ve o günden sonra istenen sonuçları almaktan çok uzak bir tablo ile karşı karşıya kalınmıştı. HDP belediyelerinin bizlere yaşattığı sorunları, acıları tekrar dile getirmeye gerek yok sanırım. Bu acıların, ihmallerin artık ilimizde tekrarlanmaması gerekiyor. Van artık hak ettiği ve beklediği hizmetleri fazlasıyla almak zorunda.
   Peki, bunu kim yapacak?
   Elbette ki "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın", "Halka hizmet hakka hizmettir" felsefesiyle kurulan ve son 16 yıldır iktidar olan AK PARTİ bunu başarmalı.
   Bu önemli ve zorlu görev il düzeyinde AK PARTİ Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve yönetiminin, İl Milletvekillerinin en aslı görevi ve sorumluluğu olacak.
Halk kendisine her türlü kibirden, enaniyetten, şımarıklıktan, küstahlıktan uzak; tevazu, samimiyetle gayret ortaya koyacak belediye meclis üyesi ve belediye başkan adaylarının tespit edilmesini bekliyor.
Zaten olması gereken de bu değil mi?
Belediye başkanı şehrin ŞEHRÜL EMİNİ değil mi?             
Varlık sebepleri her türlü farklılığı zenginlik kabul edip, tüm halka adil bir şekilde yaklaşım sergilemek, şehri imar ve inşa etmek, ekini ve nesli muhafaza etmek değil mi?
İşte tam da bu sebepten dolayı Kayhan Türkmenoğlu ve Ak Parti milletvekilleri yüklendikleri emanetin farkında olmalı ve halka hizmet etmek üzere tevazu samimiyet liyakat ve gayret sahibi kişileri tespit etmeli.
Tüm bunları yazarken özellikle Ak Parti Van İl Başkanı KAYHAN Türkmenoğlu kulislerde konuşulan "Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak istiyor" iddialarına bir açıklık kazandırmalı. Böyle bir niyeti varsa vakit kaybetmeden düşüncesini partinin ilgili organları ve halkla paylaşarak bu konudaki belirsizlikleri ortadan kaldırmalı.
Yaşanan bu belirsizliklerin teşkilatlar içinde huzursuzluk ve küslüklere, çatışmalara yol açtığı teşkilat mensuplarının motivasyon kaybına uğradığı yönünde konuşulanlar son bulsun. İktidar partisini yerelde temsil eden il teşkilatı dikkatini kuruluş felsefesindeki ilkelere yoğunlaştırsın.
     Kayhan Türkmenoğlu kendinden beklenen liderliği sergilesin ve ön açıcı olsun. Milletvekilleriyle tam ve uyumlu bir şekilde "VAN artık kaybetmemeli" diyerek gerekli hassasiyeti göstersin.
    Tabi ki Ak Parti milletvekilleri de bu süreçte yakın zamanda halktan almış oldukları vekâletle üzerlerine düşen vazifeyi hakkıyla yerine getirmeli.
    Sokakta, kahvede, dost meclislerinde konuşulan, dile getirilen halkın beğenisini ve takdirini toplamış, derdi halka hizmet olan ve bu konuda gecesini gündüzüne katacak yiğitleri, bu şehrin öz evlatlarını bulup sürece dâhil etmeliler.
    Herkes dikkatini belediye başkanları kim olmalı diye belli başlı isimlere yoğunlaştırmışken aslında seçimin kaderini belirleyecek kadar önemli olan" belediye meclis üyeleri kimler olmalı" sorusunu ciddi ciddi sormalı ve arayışa girmeli.
Kömür madeninde elmas arar gibi aranmalı bu insanlar.
    Belediye başkanlığı ve meclis üyelikleri için artık yeni yüzler, farklı isimler de konuşulmalı. Liyakat sahibi gençlere de güvenerek "şimdi emaneti taşıma sırası sende" denebilmeli.
     Belki küstüğü, kırıldığı, ihmal edildiği yâda tevazu ve ihlas sahibi olmanın beraberinde getirmiş olduğu alçakgönüllü tavırla "görev istenmez verilir" anlayışıyla bekleyen dava şuurunu kuşanmış, dertli yiğitler bulunmalı.
   Son 16 yılda ülkemiz birçok iç ve dış badireleri atlatırken önümüze gelen her seçim için "bu seçim bizler için en önemli seçim" vurgusu yapıldı ve inanın ki 24 Haziran'ı daha çok yakın bir zamanda geri bırakmış olmamıza rağmen 2019 yerel seçimleri ülkemizin, ilimizin ve İslam ümmetinin geleceği, istikrarı için çok önemli.
   İşte tamda bu nedenle çok dikkatli olunmalı. Halka hizmeti hakka hizmet olarak kabul edenlerle, milletin iradesini emanet alacak adaylar bulunmalı.

YORUM EKLE