Vanspor'dan ilk galibiyet…

Vanspor, taraftarından yoksun karşılaşmada Sivas Belediyespor’u 1-0 mağlup etmeyi başardı.
Ama bu galibiyete rağmen, taraftarların olmadığı maçların keyif vermediğine şahit oluyoruz.
 İnşallah bu sıkıntılı süreç bir an önce biter ve her şey eskisi gibi olur.

 Evet, kendi sahamızda 2. Maça çıkan Vanspor, konuk ettiği Sivas Belediyespor maçından kesinlikle galibiyetle ayrılmak istiyordu.
Çünkü ilk 2 maçı beraberlikle kapatan ekibimizden tek beklenti kesinlikle galibiyetti. Buda ister istemez takım üzerinde farklı bir baskı oluşturmuştu. Bu sebeple maçın ilk dakikalarında rakibe karşı üstünlüğü belki sağlayamadık ama daha sonra maçın genelinde rakibe karşı üstünlüğü sağladık.
Rakibi biraz erken çözebilsek ve değişikliklerde de geç kalmamış olsak, gol daha erken gelir ve skor çok daha farklı olabilirdi.
 
Yine de önemli olan bu maçta 3 puanı almak ve galibiyet zincirini kırmakta bunu da yaptık. Bir golle gelen bu galibiyet hem takım açısından hem taraftar açısından hem de zirveden kopmama açısından önemliydi.
Çünkü beraberlik ve ya mağlubiyet her açıdan gardımızı kıracaktı. Yeni bir ekibin tabiki ligin ilk haftalarında sıkıntılar yaşayacağı hepimizin malumudur. İlk kez bir araya gelen tam manasıyla kamp görmeyen ve halen yeni birçok transferin forma giymediği bir takımız.
Vanspor’un bu yeni takımı oturduğunda, uyum sorunu giderildiğinde, çok daha iyi olacağına inanıyoruz.
 Bu süreçlerde biraz sabırlı olmak ve sahiplenmek önemlidir. Biz de bunu yapmalıyız.

 Grubun geneline baktığımızda inanın favori takımların başından biz geliyoruz. Şimdi önümüz de  deplasmanda Pazar ve içeride Sakaryaspor maçları var.
Bu 2 maçı da kayıpsız atlatabilirsek işte o zaman takımı kimse tutamaz. Takımımız bu 2 maçı da kayıpsız atlatacak güce sahiptir. 
Grubun geneline baktığımızda Turgutluspor sürpriz bir çıkışla 3 galibiyetle yoluna devam ederken, Sakaryaspor, Kırşehir ve Karacabeyspor’un da çıkışı devam ediyor. Bir maç eksiğiyle Kastamonuspor deplasmanına giden Kırşehir Belediyespor çok önemli 3 puanla evine dönerek zirve yarışında ben de varım derken, grubun favori takımlarından olan Eyüpspor’un ise Karacabey Belediyespor’a kendi sahasında 2-0 mağlup olması herkesi şaşırttı.
Genel olarak gruba ve ligin 3 haftasında oynanan maçlara bakıldığında halen takımların oturmadığını takımlardaki uyum sorunlarının devam ettiğini alınan sonuçlarda bize göstermektedir.
Önümüzdeki ligin 4. Ve 5. Hafta maçlarını da geride bıraktığımızda artık takımların güçlerini ve hedeflerini net olarak görme imkânı bulacağız.

Her ne kadar Turgutluspor şu an zirveyi göğüsleyerek yoluna devam etse de, Vanspor FK, Kırşehir Belediyespor, Eyüp ve Sakaryaspor zirveyi bırakmayacak, Karacabey ise sürpriz yapabilir gibi görünüyor.
 O açıdan ligin 4. ve 5. Haftaları geride kaldığında herşey daha da net olacak ve takımların güçlerini azda olsa görme imkanı bulacağız. 
Sivas Belediyespor maçından alınan galibiyetten dolayı Vanspor’lu futbolcuları, teknik heyeti ve yönetimi tekrar kutluyoruz. 

YORUM EKLE