Van Edremit'e bakacak

İlk kez, çocukluk yıllarında dinlemiştik güzel türküsünü.

 

" Edremit Van' a bakar,

 

İçinde Şamran akar,

 

Öyle bir Yâr sevmişim ki;

 

Her gören ona bakar? "

 

Evet; kendi güzel, insanı güzel memleketimizin, Ege'yi, Akdeniz' i, Marmara'yi aratmayan, doğal güzellikleri ile tadına doyulmaz bir aşk sunar gibi, her görenin hayran kaldığı şirin İlçemizden söz ediyorum;

 

Edremit' ten... Türküsüne devam ediyoruz

 

" O süssem, O sümbül 

 

  O güldür, O  bağındır."

 

Yeşil ve Mavi hiç bir yerde bu kadar uyumlu durmamıştır. Her tarafı bağlık, bahçelik. Bereketli topraklarında, cevizinden, karpuzundan, elmasından, armuduna kadar; üzümünden, her çeşit sebzesine kadar; arıcılıktan balına kadar yaşanacak ve yaşlanılacak bir yerdir Edremit.

 

Özellikle,  bu bahar yeniden bir canlanma ile birlikte güzel bir yazın habercisi gibi hummalı bir çalışma yapılmaktadır. Artık insanlarımız güzel Gölümüzden ister Kampüse, ister İskele 'ye, ister Akdamar Adasına rahatlıkla kısa sürede gidebilecek.

 

Çocuklar Su Sporları ile yeniden eğlenerek kendilerini geliştirebilecek.

 

Sahil bandının yapım aşamasında eski ve pazvanta tüm bunların kaldırılması ile birlikte, Edremit çok daha güzel bir şekilde Van' a bakacak, Van'a bağlanacak.

 

Bağlansın tabi, doğal bir Plato ile ailece piknikler daha güzel nerede yapıla bilinir, dostlarla Semaver Çaylar nerede yudumlana bilinir?

 

Uzanacak yollar alabildiğine, Tatvan'dan Gevaş' a, Van'dan Erciş' e ama Gerdanlık Edremit' in olacak, ilçeleri Van' a O bağlayacak,

 

Rengârenk çiçeklerle, Yeşil Vadileriyle, Mavi Sularıyla Güneşli günler ile Sımsıcak İnsanıyla Edremit Güzel olacak, Edremit Van'a bir başka bakacak.

YORUM EKLE
YORUMLAR
VAN GÖLÜ VE ÇEVRESİ İÇİN NELER YAPILMALI
VAN GÖLÜ VE ÇEVRESİ İÇİN NELER YAPILMALI - 2 yıl Önce

●Van Gölü çevresinde bulunan il, ilçe ve beldelerin kıyıları ve kıyılara yakın noktalarında onlarca ekskavatör ve onlarca kamyonla 365 gün yoğun bir dip temizliği yapılmalıdır.

●Van Gölü çevresindeki il, ilçe, belde ve mahallelerden geçen irili ufaklı bütün derelerde, kanallarda ve arklarda aylar sürecek titiz, detaylı ve kapsamlı temizlik seferberliği acilen başlatılmalıdır.

● Fabrika, işletme, tesis, resmi ve özel kurumlar ile hanelerin çöp, katı atık ve kirli atık sularının göle karışmaması için önlem alınmalıdır.

● Bu il, ilçe ve beldelerin sahil ve kıyıları, açık alan ve kumsalları acilen 2022 bahar- yaz aylarında temizlenmeli ve ıslah edilmelidir.

●Bu il, ilçe ve beldelerin hepsinin kıyı ve sahillerinde sahil bandı, yeşil kuşak, rekreasyon alanları, sahil yolu, yürüyüş yolu, bisiklet yolu, seyir terası, oyun ve spor alanları, piknik ve mesire alanları, dinlenme ve yüzme alanları oluşturulmalıdır.

● Bu il, ilçe ve beldelerde yukarıdaki çalışmaların projelendirilmesi ve sorumlu birimler oluşturulmalıdır.

● Van Gölü'nün bu yörelere maddi ve manevi zenginlik, sosyal bir değer ve huzur katacak şekilde her türlü proje, yatırım, hizmet ve çalışma ile ayağa kaldırılmalıdır.

● Belediyeler, DSİ, DAKA, DAP İdaresi, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Mudürlüğü gibi diğer pek çok paydaşın, gönüllülerin, STK'ların buna yönelik gayret ve çalışmalarla sahaya çıkmalıdır.


(NOT: VAN'DAKİ YAZILI VE GÖRSEL MEDYA, İNTERNET MEDYASI, KÖŞE YAZARLARI, STK'LAR, ÇEVRECİLER, DOĞA DERNEKLERİ, GÖNÜLLÜLER, SOSYAL MEDYA KULLANICILARI VE BÜTÜN VATANDAŞLAR YUKARIDAKİ MADDELERİ GÜNDEMLEŞTİRİP KURUMLAR VE VATANDAŞLAR NEZDİNDE BİR İLGİ VE DUYARLILIK MEYDANA GETİRİRSE İYİ OLACAKTIR.)

banner29