Türkiye korsan bildiriyi konuşuyor!

Güzel ülkemiz bugüne kadar demokrasi yolunda o kadar çok bedeller verdi ki, bunları bırakın Z kuşağını yaşı kırkın altında olanlar bile zor hatırlar.

Amiyane tabirle her canı sıkılan ya bir "Bildiri" yayımladı ya da demokratik yollarla seçilen hükümete kendince ayar verme amaçlı "Muhtıra" sundu.

Evet, kulaklarınıza inanabilirsiniz; ne acıdır ki ülkemizde bu uğurda halkın % 53'ünün oyuyla seçilen başbakanı rahmetli Adnan Menderes bakanları ile birlikte 27 Mayıs darbesi sonrası asılarak idam edildi.

Hâsılı kelam bu necip millet acı da olsa, Bildiri nedir, Muhtıra nedir, Darbe nedir kavrayacak kıvama çoktan gelmiştir. Çünkü hepsini yaşayarak öğrenmiştir.

İşin en acı tarafı ise bu bildirileri, muhtıraları ve darbeleri yapanlar bu milletin en çok değer verdiği noktalardan yani Peygamber Ocağı dediği üniformalı hainlerden askerin içinden çıkmasıdır.

Bu darbe ve muhtıralar bazen emir komuta zinciri içinde (12 Eylül Darbesi gibi); bazen de emir komuta zinciri dışında sadece bir grup subay tarafından (27 Mayıs Darbesi gibi) planlanmış ve icra edilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri 1960 ve 1980 yıllarında iki kez yönetime el koymuş, 1971 ve 1997 yıllarında ise seçilmiş meşru hükümeti istifaya zorlamıştır.

2007 yılından sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bazı muvazzaf ve emekli mensupları, darbe planı ve ülkeyi kontrol altına almak amaçlı kaos planlarına ilişkin davalarla ilgili olarak yargılanmaya başlanmıştır. Bu davalar arasında Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven darbe teşebbüsü iddiaları, Balyoz darbe planı, İrticayla Mücadele Eylem Planı, Ergenekon Davaları, 12 Eylül Darbesi ve 28 Şubat Süreci davaları bulunmaktadır. Bu davalar çerçevesinde 200'den fazla TSK mensubu halen tutuklu bulunmaktadır.

250 den fazla şehit verdiğimiz binlercesinin ise gazi olduğu 15 Temmuz Darbe kalkışması da aradan geçen beş yıla rağmen henüz hafızalardaki yerini tüm sıcaklığıyla koruyor.

Tüm bu acı hatıraları yaşayan milletimizin son olarak geçtiğimiz günlerde aylar öncesinden planlı bir şekilde organize olup Meclis Başkanı Sayın Mustafa Şentop'un verdiği bir cevabı evirip çevirip bir bildiriye dönüştürerek üstelik altına emekli olmuş 104 generalin bir gece yarısı yayımlamak sureti ile hükümete yeni bir ayar verme çabasını iyi niyetle görmeyeceği gibi altındaki art niyeti okuyacak basirete de sahiptir.

Amacınız ülkeyi karıştırmak ise doğrusu en iyi bildiğiniz konu tam da budur. Düşmanlarımızın bir taraftan elini avuşturarak pusuda beklemesini bir taraftan ise bıyık altında gülmesini sağladığınız için kendiniz ile ne kadar gurur duysanız azdır!

Son söz olarak bu ülkede seçildiği günden bugüne kadar yaklaşık yirmi yıldır, milletine hizmet üstüne hizmet eden, girdiği tüm seçimlerde tüm rakiplerini açık ara geride bırakan bir iktidar vardır ve görevinin başındadır. Oturun oturduğunuz yerde, zevzekliğin, şımarıklığın ve küstahlığın lüzumu yoktur...

Kalın sağlıcakla...

YORUM EKLE