Kritik Maçlar

Bu hafta Çarşamba ve Pazar günleri oynanacak kritik maçlar sonucunda ya Şampiyonluk yarışı daha da renklenecek yada renksizleşecek. Kısacası bu haftada kritik maçlar bizi bekliyor.

Ligde 2. devrenin ilk karşılaşmaları geride kaldı.

Ligin 2. Devre karşılaşmalarının zorlu geçeceğini ve her takımın her takımdan puan veya puanlar alacağını önceki yazılarımda dile getirmiştim.

Öyle de oldu. Çünkü bir yandan Şampiyonluk,  bir yandan Play Off ve bir yandan da küme riski mücadeleleri var. Bundan dolayı her maç zorlu ve final havasında geçiyor ve geçecektir.

Takımlar arasında kopmanın olmaması buna etki ediyor. Artık puanlar aslanın midesinde. Çıkarmak her takım için bu süreçte çok zor olacak.

Ligin 2. Devresinin ilk maçlarında alınan ve beklenilmeyen sonuçlar puan cetvelinde dengeleri bir kez daha değiştirdi.

Şampiyonluk yarışında Eyüpspor beklemediği puan kaybını ilk haftada yaşarken temsilcimiz Vanspor kazanarak aradaki puan farkını 2 puan düşürmüş oldu. Bu da ekibimize hem güven hem de yarışa daha sıkı sarılma şansını vermiş oldu.

 Zaten 3 puanlık sistemde aradaki puan farkı kapanmayacak bir fark değil. Temsilcimiz Vanspor maçlarını kazanıp yoluna devam edecek ve Lider Eyüpspor'un puan kaybetmesini bekleyecek.

Eyüpspor puan kaybı yaşar mı?

Bence yaşayacaktır. Çünkü önümüzde 18 haftalık zorlu bir maraton var.

Pazar deplasmanında 2-0 öndeyken, maçı 3-3 tamamlayan lider demek ki gol yemeyecek ve puan kaybetmeyecek bir takım değil. Tarsus İdman Yurduspor'u net bir skorla mağlup eden ekibimiz maçlarını kazandıkça gerisi gelecektir.

Ligin 21. Hafta maçları Çarşamba günü oynanacak. Şampiyonluk yarışında Vanspor üst üste 2 deplasman maçına yani Kırklarelispor ve Sivas Belediyespor deplasmanlarına giderken  lider Eyüpspor ise evinde Sakaryaspor'u konuk edecek deplasmanda ise Serik Belediyespor'a konuk olacak. İşte bu karşılaşmalar şampiyonluk yarışının rengini az çok belli edecek. Yani bu karşılaşmalar sonunda ya kopma olacak yada aradaki puan farkı biraz daha kapanmış olacak.Çarşamba günü oynanacak 2 maça bakacak olursak hem Temsilcimiz Vanspor hem de lider Eyüpspor için zorlu geçecek. Vanspor deplasmanda Kırklarelispor'a konuk olacak. Yaptığı transferlerle kadrosunu daha da güçlendiren ekibimiz takım kadrosu olarak Kırklarelispor'dan daha güçlü. Kendine inanan güvenen ve Şampiyonluk yarışına kilitlenen bir ekip. Devre arası kampını iyi değerlendiren ekibimiz, gol yollarında etkili, defansı geçit vermiyor.

Kırklarelispor ise grupta 20 haftalık maratonda sadece 3 mağlubiyet alan ve kalesinde 16 gol gören defans yönü güçlü kaleyi iyi koruyan bir ekip. Bu karşılaşma zorluda geçse Vanspor, Kırklarelispor defansını çözer ve  galip gelir.

Gelmesi de lazım. Çünkü bir yandan Lideri yakalamak bir yandan da Pazar günü yine deplasmanda oynayacağı Sivas Belediyespor maçına daha moralli gitmek için bu maçta galip gelecektir.

Eyüpspor evinde grubun güçlü ekiplerinden Sakaryaspor'u konuk edecek. 2 takım içinde kritik bir karşılaşma.

20. Hafta da puan kaybı yaşayan 2 takımın mücadelesinde,  Eyüpspor Vanspor'la arasındaki puan farkını korumanın, şampiyonluğu kaybeden Sakaryaspor ise Play Offu'da kaybetmemenin mücadelesini verecek.

Tabi Eyüpspor'da moraller, Sakaryaspor'a göre daha bozuk. Çünkü son maçında kalesinde 3 gol görmesi ve 2 puan kaybetmesi var.

Bu tedirginlik ister istemez bu kritik maçta kendini gösterecektir. Buda Sakaryaspor'un isine yarayacaktır. Şampiyonluk yarışından kopan ve Play Off yarışında yara alan Sakaryaspor bu maçta alacağı 3 puanla yeniden şampiyonluk şansını elde edecek ve Play Off yarasını sarmış olacak.

Sakarya eğer bu maçta da puan kaybı yaşarsa hem Şampiyonluk yarışından tamamen kopacak ve Play Off yarışını da riske etmiş olacak. Kısacası bu maç ne kadar zorluda geçse Sakaryaspor mutlaka puan veya puanlar alacaktır diye düşünüyorum.

Vanspor ve Eyüpspor için 2 kritik hafta ve 2 kritik maç.

Yukarıda da dediğim gibi bu 2 maç ya şampiyonluk yarışını daha da renklendirecek yada renksizleştirecek.

Hayırlısı diyerek Ekibimize Kırklareli ve Sivas Belediyespor maçlarında başarılar diliyoruz. İnanıyorum ki takımımız bu 2 maçtan da galip gelerek Van'a dönecektir. Çünkü biz takımımıza inanıyoruz ve güveniyoruz.

YORUM EKLE