Kritik 3 hafta…

  Vanspor'un grubunda kritik 3 hafta bizi bekliyor. Çünkü bu son 3 hafta bizim için hem play-off hem de sıralama avantajı açısından çok önemlidir.

  Bir sezonun daha sonuna geldik.

  Seyircisiz oynanan karşılaşmaların heyecanı bu kez tribünlerde değil sosyal medyada yaşandı. Çünkü takımını tribünlerde destekleme imkânı bulamayan taraftarlar sevinçlerini üzüntülerini sosyal medyada yaşadı.

  Artık son 3 haftada seyircisiz oynanacak ve seyircisiz sezon 8 Mayıs'ta sona erecek.

  Şampiyonun belli olduğu kırmızı grupta son 3 haftaya girilmesine rağmen takımların play-off'a kalma heyecanı aynen devam ediyor.

  Çünkü potada yer alan takımlar halen kopma yaşamış değil ve puanlar birbirine çok yakın.  Ama görünen o ki her hangi bir sürpriz yaşanmasa play-off'a,  Silahtaroğlu Vanspor, Kırşehir, Sakarya ve Kırklarelispor takımları kalır.

  Çünkü Bodrum ve Etimesgutspor'un kalan son 3 haftalık maratonda en yakın takipçileriyle aralarındaki 5 puanlık fark zor kapanır gibi görünüyor.

  O yüzden artık son 3 haftalık maratonda potada yer alan ilk 4 takım daha çok sıralama avantajı mücadelesi verecek gibi görünüyor.   Yine de kalan son 3 maç potadaki takımlar açısından zorlu geçecektir.

  Temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor, Ligin 35. Hafta maçında sahasında konuk ettiği yakın takipçisi Etimesgutspor'u 1-0 mağlup ederek play-off 'ta varım dedi.

  Etimesgutspor maçında verilen hırslı ve istekli mücadele takdire şayandı.

  Zor ve kritik bir maçtı. Rakip ligin 2. Devresinin belki de en iyi takımıydı.

  Play-off'a kalma şansı yüksekti. Böyle bir rakibi yenip play-off'tan uzaklaştıran ekibimiz rahatta bir nefes almış oldu.

  Galibiyet güzeldi ama böylesi önemli kritik bir maçta tribünlerin boş olması üzücüydü. Şehrin tamamen play-off'a kilitlendiği bir dönem yaşıyoruz.

  Şehirde asılan pankart ve bayraklar hem play-off heyecanını estiriyor hem de takıma ayrı bir güç ve hava veriyor. İnşallah kendi sahamızda oynayacağımız sezonun son maçı olan Konya maçı sonrasında bu güzide kenti bir kez daha Play Off heyecanını yaşayacaktır.

  Önümüzdeki son 3 haftalık maratonda sahasın bu hafta Kastamonuspor deplasmanına gidecek olan ekibimiz daha sonra 1922 Konyaspor'u konuk edecek. Ligin son hafta maçında ise İstanbul'da Eyüpspor konuk olup ligi tamamlayacak. Tabi önceki maçlar gibi bu son 3 maçta kolay değil. Özellikle bu son 3 maç 2 açıdan çok önemlidir. Çünkü bu 3 maçtan alınacak puanlar hem play-off'a kalma hem de sıralama açısından çok kıymetlidir. Yani bu 3 maçın her puanı bizim için altın değerindedir.

  O açıdan hiç bir rakibi küçümsemeden rehavete kapılmadan disiplini elden bırakmadan kalan son 3 haftayı çok iyi atlatmalıyız.

  Hemen hemen her hafta gruptaki her takımın her takımı yendiğine  şahit oluyoruz. Küme düşen takımlar bile potadaki takımlardan puan veya puanlar alabiliyor ve son haftalarda bile buna çok şahit olduk.

  İşte bu yüzden son 3 haftada çok dikkatli olmalıyız. Etimesgutspor maçında ki hırslı istekli ve çetin mücadeleyi aynen devam ettirirsek sıralama avantajını da elimize geçirebiliriz.

  Evet, şehir tamamen play-off'a kilitlenmiş durumda. Yönetimimiz, teknik kadromuz ve futbolcu kardeşlerimizde bunun bilincinde çalışarak mücadele veriyor.

  Sözün kısası bu takım play-off'a kalır.

  Eğer bu son 3 haftalık maratonda alacağımız puanlarla sıralama avantajını da elimize geçirebilirsek inanıyorum ki yine Ankara'da Eryaman stadında yeni bir final daha oynarız.

  Bu iş inanmakla olur.

  Takım inanmış, şehir inanmış, taraftar inanmış. İnanıyorum ki bu inanmışlıkla gerisi de gelecektir. Buradan Etimesgutspor maçından alınan galibiyetten dolayı yönetim, teknik kadro ve futbolcu kardeşlerimize teşekkür ediyor, şimdiden takımımıza başarılar diliyorum.

YORUM EKLE

banner29