Gözler; 24 Haziran'ı gözler…

     İnsan, herhangi bir uğraşına küçük bir ara verdi mi, aranın mesafesi istem dışı şekilde açılabiliyor. Bu durum genelde her uğraşta söz konusu.
    Son zamanlarda köşe yazısına verdiğim aranın bir hayli açıldığını fark ettikten sonra, yeniden yazma gereği htim.
Evet değerli okurlar, gündem 24 Haziran.

 


        Bilindiği üzere 18 Nisan 2018 tarihinde, Türkiye'nin erken seçim kararını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti.
Bu karar öncesi MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ülkenin erken seçime gitmesi gerektiği uyarısını da hatırlayalım.
    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşmesinin akabinde, erken seçim kararını açıklayarak, "Ülkemizin karşı karşıya olduğu fotoğraftan hareketle bu teklife olumlu yaklaşma konusunda görüş birliğine vardık. Bahçeli ile istişareler neticesinde seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik" ifadelerini kullanmıştı.

 


      Daha sonra seçimin yapılması için diğer mevzuatlar bir bir uygulanmış, seçime katılacak olan siyasi partiler belirlenmiş, CHP'den istifa eden 15 milletvekili İyi Parti'ye katılmış, partiler arasında ittifaklar oluşmuştu.
Ak Parti ve MHP 'Cumhur İttifakı', CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi ise 'Millet İttifakı' blokunda yer almıştı. BBP Cumhur İttifakı'na parti logosunu kullanmadan destek vereceğini açıklamış, Demokrat Parti de Millet İttifakı'na destek olacağını belirtmişti.

 


      Sonraki süreçte aday adaylığı müracaatları yapılmıştı.
Ak Parti hem ülke geneli, hem de Van'da aday adaylığı rekoru kırmıştı.
Van'da 169 isim aday adayı olmuş, nihayetinde 8 isim belirlenmişti.
    Gelinen süreçte, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 27. Dönem Milletvekili aday listelerine yapılan itirazları inceleyerek kararını verdi.
YSK'nın kararına göre, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Hür Dava Partisi, İyi Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi ve Vatan Partisi seçimlere katılacak.
   Bu karara göre Van'da Milletvekili kesin aday listesi de şu şekilde belirlendi.

 


       Ak Parti'de, Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal, Abdulahat Arvas, Ebubekir Kaçmaz, Gülşen Orhan, Yılmaz Kılıç, Bilal Emre Yörük ve Malik Özbey kesin listede yer alırken; HDP'de ise Sezai Temelli, Bedia Özgökçe Ertan, Murat Sarısaç, Muazzez Orhan, Tayip Temel, Cengiz Çiçek, Mukaddes Karakoç, Asuman Yelmazer kesin listeye giren isimler olarak açıklandı.

 


      Van'da CHP listesinde; Mehmet Kurukcu, Fahreddin Çuyrak, Haluk Terzioğlu, Şanel Güloğlu, Erkan Kaçmaz, Nevzat Koç, Neriman Kartal, Şahin Öztekin gibi isimler yer alırken, MHP'de ise; Remazan Üçbaş, Şahin Yağar, Yahya Cancan, Abdulselam Arvas, Yaşar Araş, Mehmet Polat, Selim Gümüş ve Nurettin Keretaş listeye giren isimler oldu.
     Saadet Partisi Van'da Özay İlhan, Kerem Bayram, Mehmet Engin Güngör, Mehmet Aşık Akbaş, Yusuf Özen, Sıdıka Ebinç, Mehmet Şirin Cengiz ve Mustafa Terim'i milletvekili listesine bırakırken, Hür Dava Partisi'nde ise; Rasim Sayğın, Mehmet Mehdi Oğuz, Faruk Tasan, Selim Sivi, Emre Ayçan, Ahmet Bağ, Muzaffer Balıkçı ve Mehmet Emin Ekinci kesin listede yer alan isimler olarak açıklandı.

 


      Van'da Vatan Partisi'nden; Halil Halit Toker, Cafer Sincer, Aziz Çiftçi, Ebru Öztürk, Nuri Kaya, Aytaç Öztürk, Yusuf Kartal ve Yağmur Ekim Yılmaz gibi isimler listede yer alırken, İyi Parti'de ise Selim Özgökçe, Fuat Göçer, Tülay Çivi, Bayram Tarık Özeler, Taner Babacanoğlu, Mehmet Salih Albayrak, Fuat Bakan ve Alparslan Deniz listede kendine yer bulan kişiler oldu.
Bağımsız olarak ise Van'da iki isim kesin listede yer aldı. Bunlar ise; İdris Ahi ve Abdulmenaf Kıran olarak açıklandı.
    Bu seçimlerin ülkemiz ve ilimize hayırlar getirmesini diliyoruz.
    Umarım, siyasetçiler sert mizaçlarını ve atışmalarındaki sıkıntılı üsluplarını bir tarafa bırakıp atacakları her adımda, sarf edecekleri her sözde dikkatli davranır.

 


     Huzurlu bir seçim olması, herkesin temennisi…
Seçim sonuçları ne olursa olsun; kardeşlik olsun, huzur olsun, güzel bir Türkiye olsun!

YORUM EKLE