Böyle gitmez

       Pazar günü oynanana maçlar sonunda olan bize oldu, kaybeden biz olduk. Karşılaşmanın 2 yarısında teknik kadronun yanlış hamlesi, sahada mücadele eden takımın, korkuya kapılıp defans yapması ve hakemin yanlış penaltı kararı sayesinde o muhteşem taraftarlar hak etmediği bir skorla sahadan ayrıldı. Bırakalım zirveyi, Play Off şansı da riski girmiş oldu.


      Muhteşem bir taraftar desteğiyle maça başlayan ekibimiz, bana göre zirve ve Play Off yarışında ya tamam ya devam maçına çıkmıştı. Kesinlikle kazanmamız gereken bir maçta 20. Dakikada golü bulduk, 25. Dakikada kalemizde gol gördük. Görünen o ki çok fazla dayanamadık. 54. Dakika da 2. Golü bulduk. Ne yazık ki kalan 36 dakika da dam dum bir futbol sergilemeye başladık. Teknik kadro ve takım 2-1 lik skorun garantili skor olmadığının hesabını iyi yapamadı. Defansa çekilip rakibin saldırılarına set kurmaya çalıştılar. O muhteşem taraftar desteğiyle 3. Golü bulmamız bana göre zor değildi. Sevgili hocamız rakip takımın açıklarını hesaplayıp takımı yönlendirme yerine sahaya girmesi, bağırıp çağırması, kaybetmemizin fitilini ateşledi. Sevgili hocam riskli bir maçtasın. Takımına hakim ol. Takımını yönlendir. Takımını oynat. Bağırıp çağırmayla hakem kimseye puan vermez. Sizi böyle dışarı atar, takım başsız kalır. Yanlış bir penaltı kararıyla da altın değerindeki puanların kaybolmasına vesile olur. Hakemin penaltı kararı kesinlikle yanlıştı. Bunu hepimiz açıkça gördük. Şimdi sorarım size, skor 2-1 lik iken takım 3. Golü bulmak için ne yaptı? Hangi hamlede bulundu? Kaç gol pozisyonuna girdi? Hiç bir şey yapmadı. Takım şaşırdı. Dam dum bir futbolla maçı bitirmeye çalıştı. Hal böyle
olunca olan da oldu. Evet, hakem hatalıydı ama teknik kadromuzda da takımımızda da hatta çoktu.


      Son 4 maçta kaybettiğimiz puanlar sayesinde liderliği kaçırdık. Niye kimse bunun hesabını yapmıyor. Son 4 maçta kaybettiğimiz 8 hanemize yazılsaydı, bugün 1 puan farkla lider konumdaydık. Son 4 hafta maçlarına baktığımızda, Baybur deplasmanın da yaklaşık 70 dakika boyunca 10 kişiye karşı galip gelemedik. Sonra kendi, sahamızda Kocaelispor’u zor yenebildik. Ardından Kartalspor deplasmanın dan eli boş döndük. Son olarak Altay maçı hepimizin malumudur. Evet, son Altay maçında hakem hatası maça damgasını vurmuştur. Ama takım da son 4 hafta maçlarındaki başarısız grafiğiyle şehirde oluşan futbol havasına katkı sağlamamıştır. Şampiyonluk ve Play Off hesapları yapan bir takım, şımarmadan rehavete kapılmadan yoluna devam etmelidir. İş sahada kayıp, deplasman da kayıpla bir yere varmamız mümkün değil. Şimdi önümüzde Çorum Belediyespor maçı var. Bu maçı da kaybettiğimizde ne olacak. Varın hesabını siz yapın. Eline geçen fırsatları iyi değerlendiremesen sonra dizine vurmaya başlarsın.


    Altay maçında stadı ful dolduran tüm taraftarlarımızı yürekten kutluyoruz. Kara kobraların muhteşem desteği taktire şayandır. Bunun yanında stadın temizliğinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Hafta boyunca taraftarlar bu maça daha çok taraftarı çekmek için çok çalıştı. Karla kaplı stat zeminini temizlemek için, Gençlik hizmetleri spor il müdürlüğünün ekipleri çok çalıştı. Keşke takımımızda bunun bilincinde çok çalışıp bu maçı kazanmış olsaydı. O zaman her şey daha güzel olacaktı.

YORUM EKLE

banner29