Bir Bakan Geldi Van'a…

Evet, geçtiğimiz hafta bir Bakan Geldi Van'a.

O Bakan Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Kasapoğlu idi.

Öyle müjdelerle geldi ki Allah Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ve Sayın Bakanımız Kasapoğlu'ndan razı olsun. Gelişi güzel, gidişi de güzel oldu.

Yıllardır bu kentin ve ilçelerinde yaşayan spor tutkunu gençlerimizin ve çocuklarımızın beklediği özlemini duyduğu bir rüyayı gerçekleştirdiler.

Van tarihinde yapılmayan dev spor yatırımıyla adeta Van Spor Merkezi olmalı diyerek yapılacak projeleri Sayın Bakanımız açıklarken hepimizin yüreği kabardı ve hepimizin sevinçten gözleri yaşardı. Çünkü 2021 yılı Van'ın ve İlçelerinin tesisleşme yılı ve Van'ın, sporda markalaşma yılı olacak. Bu yatırımlar öyle küçümsenecek yatırımlar değil, dev projeler ve büyük mü?

Gerçekten de çok büyük ve çok önemli ve takdire şayan spor yatırımlarıdır.

 Yıllardır hep şunu söyledik sporun birçok dalında başarılıyız ama tesis yoksuluyuz. Bu projelerle artık sporun her dalında daha başarılı ve tesis zengini bir kent olacağız. Çocuklarımız ve gençlerimiz artık sokak kültürüyle yoğunlaşmayacak içlerindeki gizli cevherleri ve hünerleri bu yapılacak tesislerde işleyerek kendini gösterme imkânı bulacak.

Bu sayede hem ilimiz hem ülkemiz çok sayıda başarılı Vanlı sporcularla buluşmuş olacak. Geleceğimiz olan gençlerimiz ve çocuklarımız için çok büyük önem arz eden bu devasa projeleri, inanıyorum ki Van büyük başarılarla taçlandırarak ülkemizin yüzünü defalarca güldüreceklerdir.

Cumhuriyet tarihinde Van için bir ilk olacak olan bu dev projeleri kentimize kazandıracak olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'a Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Kasapoğlu'na ve bu yolda emeği olan herkese yürekten teşekkür ediyoruz. Bu Van'a ve Van halkına verilen değer ve kıymettir.

Evet, bir Bakan Van'a geldi pir geldi. Van coştu Van mutlu oldu. Her zaman kapımızda gönlümüzde sizlere açıktır.

İnanıyorum ki bu tesisler sayesinde Vanlı gençlerimiz ve çocuklarımız Sporun her dalında Avrupa ve Dünya arenasında büyük başarılara imza atıp Bayrağımızı en güzel şekilde dalgalandıracaklardır.

YORUM EKLE

banner29