Bedava bir Van tanıtımı…

  Birçok kişi kendi beldesinin, ilçesinin, şehrinin veya ülkesinin tanıtımı için büyük gayretler gösterir, hatta çok büyük paralar harcar. Nihayetinde tanıtım için para şart. Reklam dünyanın günümüzdeki en etkili unsurlarından biridir.

  Van'ın tanıtımı için de yıllardır fuarlar düzenlenir, reklamlar yapılır, sonuçta bunlar için de paralar harcanır.

  Zaman zaman yaygın basın ilimize gelir, tanıtım videoları çekilir. Ancak kuliste bakıldığında ekranlara gelen birçok belediye başkanı, STK temsilcisi, işadamı para vererek bu işi yapar. Çünkü televizyon programcısı uygun bir dille programın belli giderlerinin olduğunu söyleyerek ekrana taşıdığı her kişi ve kurumdan belli miktarda bir ücret alır.

  Tanıtımlar için para harcandığını herkes bilir. Gelin görün ki son bir iki aydır Van ve Van Gölü'nün tanıtımı için belki de tek kuruş harcanmadı.

  Zira NASA tarafından 'Dünya Turnuvası' adında bir fotoğraf yarışması düzenleniyor. Uzaydan çekilen Van Gölü fotoğrafı önce en beğenilenler arasına giriyor.

  İşte burada yapılan haberler, sosyal medya duyuruları, yetkililerin konuyu gündeme taşıması ile tanıtım başlıyor.

  Ardından beğenilen fotoğrafların elenme süreci başlıyor. Ama Van Gölü'nün uzaydan çekilen fotoğrafı yine en beğenilen fotoğraflar kategorisinde kalmaya devam ediyor. Böylece bu fotoğraf ve Van isminin tanıtımı da sürüyor.

  Vanlılar bir bir açıklama yaparak kendi şehirlerinin fotoğrafının birinci olması için oylama çağrısında bulunuyor.

  Daha sonra bu fotoğraf finale kadar geliyor. Bu kez devlet erkanı da işin içine giriyor.

  Cumhurbaşkanı finale kalan Van Gölü fotoğrafı için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Van Valisi Mehmet Emin Bilmez başta olmak üzere, birçok kamu kuruluşu ve sivil toplum örgütü de destek çağrısı yapıyor.

  Böylece oylama sonuçları açıklandığında söz konusu yarışmada, uzaydan çekilen Van Gölü fotoğrafı, birinci oluyor. Van Gölü fotoğrafının, 32 rakibini geride bırakarak yarışı kazanması büyük sevinçle karşılanıyor.

  NASA'nın resmi sitesinden yapılan açıklamada, "32 aday arasından birinciyi siz belirlediniz. Beş tur süren yarışmada 930 binden fazla oy kullanıldı. Astronot Kate Rubins tarafından Eylül 2016'da çekilen fotoğraf, dünyanın en büyük sodalı göllerinden birinin bir bölümünü gösteriyor" ifadeleri kullanıldı.

  Ülkemizin en büyük gölü olan ve dünyanın ise sodalı en önemli göllerinden olan Van Gölü'nün, uluslararası bir yarışmada gündeme gelmesi kentin tanıtımı açısından da büyük önem arz ediyor.

  Böylesi bedava tanıtımların değerini bilmek lazım.

  Şimdi bu birincilik ödülünün tanıtımını çeşitli platformlara taşıyarak, tanıtım yapmayı devam ettirmek gerek.

YORUM EKLE

banner29