Batı'nın İslam düşmanlığı…

   Yüzyıllardır Batı’nın İslam dinimize ve Müslümanlara yönelik nefreti bitmiş değil. Son zamanlarda İslam’a yönelik saldırıların arttığını görüyoruz.

  Mevlid-i Nebi Haftası’nı idrak ettiğimiz bu günlerde Almanya, Fransa başta olmak üzere Avrupa’daki düşmanlığın arttığına şahit oluyoruz.

   Almanya’nın Berlin Kenti’nin en büyük Camisi olan Mevlana Camisi’ne Avrupa’daki polisin botları ile baskın yapması gerçekten de tüm Müslümanları yürekten yaraladı.

  Yine Fransa Cumhurbaşkanı Macron’u İslam’a yönelik sözleri, Fransa’daki bir derginin Erdoğan ve İslami değerlere hakaret içeren karikatürü tüm Müslüman coğrafyasından tepki gördü.

   İslam’a saldırılar ülkemizde de Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere birçok kişinin tepkisine yol açtı.

  Erdoğan, "Fransa'nın akli noktada kontrole muhtaç olan liderinin teşvikiyle bu saldırılar yapılmaya başladı. Bu saldırılar bizzat devlet başkanı seviyesinde teşvik edilen bir politika haline gelmiştir. İslam ve Müslüman düşmanlığının adeta veba gibi toplumlara sirayet ettiğini görüyorum. Batı'da yükselen İslam karışıklığı bugün artık kitabımıza, peygamberimize topyekun bir saldırıya dönüşmüştür. Merkel'e sesleniyorum, hani sizde din özgürlüğü vardı. Peki bir sabah namazında nasıl oluyor da 100'e aşkın polis camiye saldırıyor? Bunların tam tersini siz bugüne kadar Türkiye'den duydunuz mu? Hayır. Çünkü bizde gerçek din özgürlüğü var. Ama bunlarda bu yok” diyerek tepkisini dile getirdi.

     Dünyanın birçok ülkesindeki Müslümanlar tepkilerini meydanlara inerek, protesto gösterileri ile dile getirdi.

    Yine bakıyorsunuz Hollanda’da aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders İslam’ı hedef alan söylemlerde veya paylaşımlarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Wilders hakkında hakaret içerikli paylaşımları nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

   Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Wilders'a sert tepkilerde bulunarak, "Avrupa’nın ezik ırkçıları yine kendini gösterdi. Gerçekleri yüzlerine söyleyince Avrupa’nın ezik ırkçıları yine kendini gösterdi. İslam ve yabancı düşmanlığından prim yapmaya çalışıyor. Avrupa’nın faşist zihniyetli şımarık politikacılarına artık 'dur' demenin zamanı gelmiştir." ifadelerini kullandı.

   AK Partili siyasetçiler de, Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisinin Başkanı Geert Wilders'in, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan karikatür paylaşımına tepki gösterdi.

   AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ile AK Parti Grup Başkanvekilleri Mehmet Muş ve Bülent Turan, Wilders'a, sosyal medya hesaplarında yayınladıkları mesajlarla cevap verdi.

   Öte yandan TBMM'de, AK Parti, CHP, MHP ve İyi Parti ortak bir bildiri yayımlayarak, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a tepki gösterdi.

   Bu arada Fransa'da Charlie Hebdo dergisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren yayınına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da tepki göstererek, "Fikir özgürlüğü arkasına saklanarak kimseyi kandıramazsınız! İflah olmaz Fransız paçavrasının Cumhurbaşkanımızla ilgili ahlaksız yayınını lanetliyorum. Ahlak, vicdan sahibi uluslararası kamuoyunu bu rezilliğe karşı sesini yükseltmeye çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

   Van’dan da İslam’a ve Müslümanlara yönelik saldırılara tepki gösterildi. Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas , Almanya’nın Berlin Kenti’nin en büyük Camisi olan Mevlana Camisi’ne polislerin botları ile yaptığı baskını kınayarak Alman hükümetinin Müslümanlardan özür dilemesini istedi. Arvas, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a da tepkisini dile getirdi.

  Şüphesiz Batı’nın saldırıları devam edecektir. Müslüman halkın da mutlaka birlik olması gerekiyor.

   Allah, zalimlere, kafirlere fırsat vermesin!

YORUM EKLE

banner29