Ak Parti'de değişim devam ediyor

Önce il Başkanı belli oldu KayhanTürkmenoğlu, sonrada uzun araştırmalar ve istişareler sonucunda önceki gün ilçe Başkanları belli oldu.
Daha önce belli olan ilçelerde Çaldıran, Çatak ve Gevaş ın akabinde, önceki gün de merkez ilçelerinde belirlenmesi sonucunda Van kamuoyu rahat bir nefes aldı.
Erciş ilçesinde mevcut başkan Adnan Aydın yerini korurken, Ipekyolu, Tuşba ve Edremit ilçelerinde ise kan değişikliği uygun görüldü.
Genel merkez tarafından 300 bin nüfuslu Ipekyolu ilçesine Vesim Yaviç atanırken, Tuşba ilçesine ise süpriz bir isim olan Muğdat Günini atandı. Son olarak Edremit ilçesine ise genç avukat Savaş Nurullah Kıylık' ın atanması uygun görüldü.
2019 hızla yaklaşırken, Van Ak Partide taşlar yavaş yavaş yerine oturuyor. Il Başkanı Kayhan Türkmenoğlu laf değil icraat yaparak farkını konuşturuyor. Önümüzdeki günlerde Kadın Kolları ve Gençlik Kolları atamaları yapıldıktan sonra kongre ve seçim çalışmaları ivme kazanacaktır.
Van da artık eski siyâsi çalışmaların yerine yeni bir vizyon hâkim olacaktır. Başkan Türkmenoğlu ciddiyetinden ve disiplinden taviz vermeyecek bir hizmet üreteceğinin sinyalini vermeye başladı bile.
Tüm teşkilat çalışmalarının bitmesi akabinde Başkan Kayhan Türkmenoğlu basın huzurunda halkı bilgilendirecektir şüphesiz.
Vatandaşların talep ve sorunları ilgili merciler nezdinde partice çözüleceği gibi eski iletişim kopukluğu da böylece ortadan kalkacaktır.
Bekleyip görelim Van Ak Parti de siyasî rüzgar dengeleri nasıl değiştirecek.
 Kimler kalacak, kimler gidecek yeni olarak kimler gelecek.
En önemli ise bu değişiklikler seçim sonucunu ne kadar etkileyecek.
Kısacası liyakat sahibi yepyeni bir kadro ve organize ekip ile Ak Parti Van teşkilatı çok çalışıp başarılı olmak zorundadır.
 Kimsenin bireysel hırs ve menfaat peşinde koşma lüksü yoktur.
Dava bilinci esas olacak şekilde başkanlığın koordinasyonunda çalışmalar yapılmalıdır. Kimsenin ufak tefek mazeret gösterip küsmek gibi basit davranışlara yeltenmemesi gerekmektedir.
Zira 2019 yaklaşırken vakit az, sorumluluk ise çok büyük. Van' ın aydınlık yarınlarında söz sahibi olmak için herkes ciddi gayret göstermelidir. Çünkü atalarımızın dediği gibi
" Tarlada izi olmayanın, Harmanda yüzü olmaz "
Kalın sağlıcakla...

YORUM EKLE