Otizmli Özcan'a doğum günü sürprizi…

Van Büyükşehir Belediyesi, 11 yaşındaki otizmli Özcan Karagülle’nin Ramazan davulcusu isteğini doğum gününde gerçekleştirerek, Özcan’a büyük bir sürpriz yaptı.

Otizmli Özcan'a doğum günü sürprizi…

   İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetleri kısıtlanan Ramazan davulcuları bu yıl vatandaşları sahura kaldıramadı.

    Her yıl ramazan davulcularını sabırsızlıkla sahur vakti evinin balkonundan heyecanla bekleyen 11 yaşındaki otizmli Özcan Karagülle bu yıl davulcuları göremeyince büyük üzüntü yaşadı. Özcan’ın üzüntülerinin artmasının ardından anne Hatice Karagülle durumu Van Büyükşehir Belediyesi’ne iletti.

    Talebin ardından harekete geçen Sosyal Hizmetler ve Zabıta Daire Başkanlıklarına bağlı ekipler Özcan’ın doğum gününde, Altıntepe Mahallesindeki evinde sürpriz doğum günü pastası hazırlayıp davullu zurnalı sahur düzenledi. Yapılanlar karşısında büyük sevinç yaşayan Özcan kendisi için hazırlanan pastanın mumlarına üfleyerek doğum günü pastasını kesip, davul çaldı. Kendisi ve ailesi için hazırlanan hediyeleri de Zabıta Dairesi Başkanı Osman Sevinç ve Engelli, Yaşlı Hizmetler Şube Müdürü Sibel Çıtakgül’ün elinden aldı.

    Yaşananlar karşısında duygulanan anne Hatice Karagülle’de “Özcan Ramazan ayının başından bu yana davulcu görmediği için sürekli bu talebini dile getiriyordu. Bende yasak olduğunu ona söyledim ama ne yazık ki anlatamadım. Çok üzülünce de durumu mecburen Van Büyükşehir Belediyesine illettim. Sağ olsun yetkililer bizi kırmadı ve doğum gününde buraya gelerek oğlumun talebini yerine getirdi. Ben bugün buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah devletimizden milletimizden razı olsun” dedi.

   Özcan’ın talebini yerine getirdikleri için çok mutlu olduklarını belirten Zabıta Dairesi Başkanı Osman Sevinç ise “Bu yıl koronavirüs nedeniyle yıllardır geleneğimiz olan davulcular yoktu. Özcan’da bu yıl sahurda davul sesi duymayınca çok üzülmüş. Annesi de bize bu talebi iletince ekipler olarak Özcan’a doğum gününde bir sürpriz hazırladık. İsteği olan davulu ve zurnayı onun yanına getirdik. Kendisi bu sürprizi görünce çok sevindi. Onun bu sevinci bizi de çok mutlu etti” dedi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2020, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29