Gevaş'ta kaçak keklik avlayanlara yasal işlem yapıldı

Van’ın Gevaş ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan 2 yarı çalışma sonucu kaçak keklik avlayan 3 kişi hakkında yasal işlem başlatılırken, 42 Kınalı Keklik ve tuzaklama malzemesine el konuldu.

Gevaş'ta kaçak keklik avlayanlara yasal işlem yapıldı

   Gevaş İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Yoldöndü Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Van-Bitlis karayolu üzerinde bulunan Balaban Kontrol Noktasında yapılan yol kontrol ve arama faaliyeti esnasında bir kamyonete arama yapıldı.

   Yapılan aramada kafes avcılığı yapan ve aracın bagaj kısmındaki kafeslerde 25 Kınalı Keklik ve tuzaklama malzemesi bulundurduğu tespit edildi.
     Öte yandan Gevaş İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Atalan Mahallesi yakınlarında bir kamyonete arama yapdı. Yapılan aramada kafes avcılığı yapan ve aracın bagaj kısmındaki kafeslerde 17 Kınalı Keklik ve tuzaklama malzemesi bulundurduğu tespit edildi. Her iki olayda el konulan 42 Kınalı Keklik ve kafesler, Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerine teslim edilirken, 3 şahıs hakkında idari para cezası ve tazminat kararı alınacak.
    Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkililer, verdikleri destek için Balaban Jandarma Karakol Komutanlığı personeline teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2019, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29