Esnaflar Millet Bahçesi'ni değerlendirdi

Eski Devlet Hastanesi’nin yerinin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından verilen onayla Millet Bahçesi yapılmak üzere ihaleye çıkarılmasını değerlendiren bölge esnafları, söz konusu alanın Millet Bahçesi olmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Esnaflar Millet Bahçesi'ni değerlendirdi

Van’da uzun zaman gündemi meşgul eden Eski Devlet Hastanesi’nin yeri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Millet Bahçesi olmak üzere ihale çıkarıldı. Van’ın kalbinde bulunan Eski Devlet Hastanesi’nin yeri daha önce TOKİ tarafından satışa çıkarılmıştı. Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in girişimleri sonrası Van Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen devasa alan kısa sürede Millet Bahçesi olacak. 

24,646 metre karelik Eski Devlet Hastanesi’nin yeri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından dün ihaleye çıkarıldı. Eski Devlet Hastanesi’nin yerine yapılacak olan Millet Bahçesi, yeşil alan ve sosyal donatılarla Van’a renk katacak. Millet Bahçesi için görüşlerine başvurduğumuz çevre esnafları da Millet Bahçesi için görüş ve düşüncelerini ifade etti.

 

“MİLLET BAHÇESİ VAN İÇİN ÖNEMLİDİR”
Bölge esnaflarından Muharrem Şahin, Millet Bahçesi ile ilgili Van Postası Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunarak, “Buranın Millet Bahçesi olmasını destekliyoruz. Van için bu tür hizmetler gereklidir. HDP Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olarak bunu destekliyorum. Van’da bu tür yatırımların yapılması gerekiyor. Millet Bahçesi Van için önemlidir. Kültürlü insanlar, halk gelip burada dinlenme ve oturma imkanı bulacak. Millet Bahçesi’nin bölge esnafına da katkıları olacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

“BÜYÜKŞEHİR HASTANESİ OLMASINI İSTERDİM”

Tahir Metin isimli esnaf da alanda Büyükşehir Hastanesi’nin kurulması Van için daha faydalı olacağını belirterek, “Millet Bahçesi’nden ziyade Büyükşehir Hastanesi olmasını isterdim. Çünkü herkes merkeze daha rahat ulaşabiliyor. Vatandaşlar her mahalleden 1 servisle buraya ulaşabilirler. Bölge veya Araştırma Hastanesi’ne gittiği zaman 2 servis değiştirmek zorunda olan vatandaşlar var. Burası merkezi bir yer olduğu için ulaşım konusunda vatandaşlara da ciddi katkı sunacaktı. Millet Bahçesi’nin bir faydasının olacağını düşünmüyorum. Halka faydası olan şeylerin yapılması daha doğru olurdu diye düşünüyorum. Araç Parkı’ndansa Millet Bahçesi olması daha uygundur” dedi. 

 

“OTO PARK’TAN ZİYADE MİLLET BAHÇESİ OLMASI DAHA FAYDALI OLACAKTIR”
Ferhat Eryılar ise Millet Bahçesi için değerlendirmelerde bulunarak, “Millet Bahçesi’nin biz esnaflara fazla katkı sunacağını beklemiyoruz. Buranın hastane, poliklinik olmasının bizim için daha faydalı olacağını düşünüyorum. Oto Park’tan ziyade millet bahçesi olması daha faydalı olacaktır. Ticari bir alanı Millet Bahçesi’ne çevirmenin bir anlamı yok. Oto Park’ın görüntü kirliliğinden başka bir faydası yok. Oto Park olacağına Millet Bahçesi olsun. Daha çok insan kalabalığını oluşturacak bir yatırımın olmasını isterdim. Burası iş yapan bir bölge değil” şeklinde konuştu.

 

“MİLLET BAHÇESİ OLMASI ESNAFI CİDDİ ANLAMDA ETKİLER”

Mürsel İrim isimli esnaf Millet Bahçesi’nin bölge esnafı için çok faydalı olacağını belirterek, “Eski Devlet Hastanesi’nin yeri şuanda Van’dan bağımsız bir durumda. Millet Bahçesi’nin esnaflar için faydalı olacağını düşünüyorum. Şuanda köy görünümünde olan alanın millet bahçesi olması sevindiricidir. Burası gerçekten sahipsiz bir yerdi. Esnaflar olarak bu anlamda kan ağlıyoruz. Millet Bahçesi olması esnafı ciddi anlamda etkiler. Çünkü parka gelen esnaflar en azından buradaki esnaflardan alışveriş yapacaklar. Bir hareketlilik gelecek. Millet Bahçesi’nin bu anlamda faydalı olacağını düşünüyorum. Ama bir devlet kurumunun gelmesi biz esnaflar için daha faydalı olacaktı. Ama millet bahçesi de bir nebze olsa bir hareketlilik getirecektir. Burada sürekli bir sirkülasyon olur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

“YEŞİLE KARŞI DEĞİLİZ”

Cüneyt Görünüş isimli esnafta Van’ın böyle alanlara ihtiyacının olduğunu belirterek, “Millet Bahçesi olması doğru bir karar. Oto parktan, boş bir alandan ziyade Millet Bahçesi daha faydalı olacaktır. En azından yeşil bir alan olacak. İnsanlar gelip burada dinlenebilecekler. Şehrimizin böyle alanlara ihtiyacı var. Hastane olması bizim için daha faydalı olacaktı ama millet bahçesi de buraya bir nefes aldıracaktır. Burası şuanda çöl gibi görünüyor. Çarşı merkezde böyle alanlar çok az. Burası çok güzel ve devasa bir yer olacak diye düşünüyorum. Burası Van’a ve bölgeye nefes katacak. Enerji katacak. Yeşile karşı değiliz. Yeşil alanlar istiyoruz” diyerek sözlerine son verdi.Bölge:Emre An

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2020, 20:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29