Yarın geç olabilir

Öncelikle 10 ilimizde meydana gelen depremden dolayı hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Büyük bir acı yaşadık. Dualarınızı eksik etmeyin. Allah'ım sen ülkemizi her türlü felaketten koru.

Bugün takıma destek lazım. Yarın geç olabilir.

Son 9 haftadır mağlup olmayan Adıyamanspor galibiyetiyle 10. Haftaya da imza atan ekibimizi kutluyoruz. Ligin 13. Haftasından bu yana verilen çetin mücadeleyle 8 galibiyet 2 beraberlik ile hanesine 26 puan yazdıran ve bugün 43 puanla potadaki yerini alan ekibimiz gerçekten de büyük bir başarıya imza atmıştır.

Bu başarı küçümsenecek değil, alkışlanacak bir başarıdır. Unutmayalım teknik kadronun bu gidişatta bu başarıda payı büyüktür. Kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Yakalanan bu hava ve bu istikrar kesinlikle desteklenmeli hedefe giden bu yolda takım yalnız bırakılmamalıdır.

Ligin 23. Hafta maçları geride kaldı. 23. Hafta maçları sonunda Kocaelispor kazanarak, yakın takipçisi Bucaspor'a 6 puan fark atarak liderliğini sürdürdü. Potada yer alan takımlardan Vanspor ve İskenderunspor haftayı 3 puanla kapatırken, Bucaspor ve 1461 Trabzonspor kaybeden takımlar oldu.

Tabi potada yer alan takımların yaşadığı puan kayıpları şanslarını riske etmeye etki ediyor. Çünkü orta sıralarda kazanan takımlar potaya ortak olmaya aday oluyor. İşte 23. Hafta maçları sonunda Karacabey ve Ankaraspor maçlarını kazanarak, Play-Off potasına dayanmaları, Play-Off hesabı yapan takım sayısını artırdı.

Önümüzdeki haftalarda potada yer alan takımların sıralamalarında hem önemli değişiklikler olacak hem de yeni ortaklarda ortaya çıkacaktır. Çünkü gidişat ve alınan sonuçlar bunu gösteriyor.  O açıdan özellikle potada yer alan takımlar açısından önümüzdeki haftalar çok daha zorlu geçecektir. Yani bir iki maç kaybeden takımın kendini orta sıralarda göreceğini tabloya baktığımızda görmekteyiz.

Temsilcimiz Vanspor'un cephesine baktığımızda son 10 haftadır yakalanan istikrarın, elde edilen başarının sevinci var. Cumartesi günü Adıyaman FK'yı taraftarların da büyük desteğiyle son dakika golüyle mağlup eden ekibimiz, 43 puanla 4. sıraya yükseldi. Bu galibiyetle liderle arasında 8 puan fark bulunan ekibimiz 2. sıradaki Bucaspor'la aradaki puan farkını 2'ye düşürmüş oldu.

Gelinen nokta gerçekten de mükemmel bir noktadır. Bunun kıymetini bilerek yolumuza devam etmemiz gereklidir. Yani rehavete kapılmadan, disiplini elden bırakmadan ve aşağıyı unutup yukarıya yani zirveye bakarak yolumuza devam etmemiz önemlidir. Evet, yakalanan istikrar ve başarı ortada. Bu istikrar ve başarının kaybolmaması için herkesin elinden geldikçe takıma destek vermesi bu süreçte önemlidir. Yani takım yalnızlığı değil sahiplendiğini his etmelidir. Unutmayalım sahiplenme takıma ayrı bir güç ve ayrı bir hava verir. Buda takımın başarı grafiğini daha da yükseltir.

Bu hafta yani Çarşamba ve Pazar günleri 2 kritik maça çıkacağız. Bu süreçte rakiplerimizin kimlerle oynadığına değil, kesinlikle kendi maçlarımıza adapte olmalıyız. Çarşamba deplasmanda oynayacağımız Zonguldakspor karşılaşması elbette zorlu geçecektir.

Ben takımımızın bu kritik maçta 3 puanla Van'a döneceğine, Pazar günü ise Kırklarelispor maçıyla seriyi devam edeceğine inanıyorum. Çünkü takımımızın birliği beraberliği mücadelesi ve kazanma azmi bize bu güveni veriyor. Tabi yukarıda da dediğim gibi takımda kentin takımını sahiplendiğini hissetmesi önemlidir.

Yani bu süreçte takım desteklenmeli ve sahiplenmelidir. Bugün potada yer alıyoruz. Tabloya baktığımızda potaya ortak sayısı artmaya başlamış durumda. Yani düne kadar ilk 5 takımın şansı varken bugün 7 takım potaya ortak görünüyor. Yaşayacağımız puan veya puan kayıplarıyla potadan uzaklaşmamız zor olmayacaktır. O açıdan bugün takım destek vermek lazım. Yarın geç olabilir.

Tekrar yakalanan bu istikrarlı gidişattan dolayı ekibimizi ve Adıyamanspor maçında soğuk havaya rağmen tribünleri dolduran 90 dakika takımı destekleyen taraftarlarımızı yürekten tebrik ediyor, Zonguldakspor maçında takımımıza başarılar diliyorum.

YORUM EKLE