Vanspor’un grubunda son 3 hafta

Pazar günü güzel bir hava ve tribünleri ful dolan taraftarla Van Atatürk Şehir Stadyumu gerçekten muhteşemdi. Hafta içi kulüp Başkanı Ferhat Kıyak'ın maça davet çağrısına taraftarlar tribünleri ful doldurarak cevap verdi. İşte bu birlik ve beraberlik inanıyorum ki bizi hedefimize götürecektir. Çağrısı için başkana, mücadelesinden dolayı takımımıza ve tribünleri ful dolduran taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz.

Ligde 16. Hafta karşılaşmaları geride kaldı. Artık ilk devrenin sonu göründü. Zirvede gözle görünür kopmalar yok. Puanlar birbirine çok yakın. Hal böyle olunca kalan 3 haftalık maraton yine çekişmeli ve kıran kırana geçecek gibi görünüyor.

Ligin 16. Hafta maçları sonunda lider Buca ve yakın takipçisi Kocaelispor hanelerine birer puan yazdırmaları sonucunda Bucaspor averajla liderliği kaptırmadı. Ama puan cetveline ve kalan son 3 haftaya baktığımızda Buca, Kocaeli veya İskenderunspor’u devreyi lider olarak kapatabilecek takımlar olarak görüyoruz. Çünkü bu 3 takım arasında puan farkı yok gibi.

Ligin ilk devresini play-off potasında kapatmak için ise yaklaşık 10 takımın şansı yüksek. Fakat oynanan maçlarda alınan bazı sürpriz sonuçlar da potaya yeni ortakların gelmesinin önü kesilemiyor.

Ligin 16. Haftasında Sarıyerspor'u konuk eden ekibimizi, tribünleri ful dolduran taraftarlar yalnız bırakmadı. Sezon başından bu yana belki de ilk kez tribünler bu kadar ful doldu. Hafta içinde kulüp Başkanı Ferhat Kıyak'ın yapmış olduğu maça davet çağrısının etkili olduğuna da şahit olduk.

Başkan davet etti, taraftarlar tribünleri ful doldurdu. Bizde o tribünleri ful dolduran ve takıma muhteşem bir destek veren tüm taraftarlarımızı yürekten kutluyoruz.

Keşke takımımız da Sarıyer maçını kazanıp bu tribünlerin coşkusunu ve güzelliğini taçlandırsaydı. Takımımız bunu gerçekleştirme adına çetin bir mücadele sergiledi. Özellikle karşılaşmanın ikinci devresinde verilen baskılı mücadele sayesinde bulduğumuz gol pozisyonlarını değerlendirebilseydik sahadan kesinlikle galibiyetle ayrılabilirdik. Ama olmayınca olmuyor.

Bir de her maçı kazanacağız diye bir kaide de yok. Yine de mağlup olmadık, alınan bir puana da sevinmeliyiz. Sarıyer maçında alınan beraberlikle puanını 24'e çıkaran ekibimiz haftayı 8. sırada kapattı. Şimdi gözler kalan son 3 haftaya çevrilmiş durumda. Bu son 3 haftayı kayıpsız veya az kayıpla atlatmamız, ligin ikinci devresi için önemlidir.

Yani ligin ilk devresini, potadakilerle aradaki puan farkını açmadan kapatmamız, ligin ikinci devresine daha umutlu ve moralli başlamamıza etkisi büyük olacaktır. Şimdi Sarıyer maçını unutmalı ve tamamiyle bu hafta deplasmanda oynayacağımız lider Bucaspor maçına kilitlemeliyiz.

Zor mu elbette zor bir maç. Kazanabilir miyiz? Neden olmasın. Bazen zor maçlar kolay kazanılır. Ben takımımızın Buca deplasmanından puan ve ya puanlarla döneceğine inanıyorum. Bu kritik maça Buca daha sıkıntılı çıkacak. Çünkü yaşayacağı puan kaybı onu liderlikten edecek.

O açıdan takımımız bunu göz önünde bulundurarak maça rahat çıkmalı ama çetin bir mücadele vermeli. İnanıyorum ki sonucunda gülen taraf olacağız. Şimdiden Bucaspor maçında takımımıza başarılar diliyorum.

YORUM EKLE