Vanspor’un grubunda lig başlıyor

Evet, lige verilen ara sona erdi. Takımlar maç haftasına girdi ve ilk devrenin ilk karşılaşmalarının hazırlıklarına başladı. Bu hafta sonu ikinci devrenin ilk karşılaşmalarıyla takımlar taraftarlarıyla, taraftarlarda takımlarıyla buluşmuş olacak.

Ligin ilk devresini Esenler Erokspor lider, 1462 Trabzon, Bucaspor, Ankaraspor, Vanspor ve Mersin İdmanyurdu ise Play-Off potasında tamamlamıştı. Şampiyonluk, Play-Off ve kümede kalma mücadelelerine bakıldığında ligin ikinci devresi, yani önümüzdeki 19 haftalık maratonda yeşil zeminlerde takımların kıyasıya mücadelelerine sahne olacağı görülmektedir.

İşte bu tabloya bakıldığında hiç bir takım için, hiç bir maç kolay olmayacak. Çünkü hiç bir takımın şuanda bulunduğu konum garantili bir konum değildir. 3 puanlık sistemde konumlar, dengelerin sürekli değişeceği bir maraton süreci yaşayacağız. Kısacası kıran kırana maçlar ve zorlu haftalar asıl şimdi başlayacak.

Devre arası transferlerine baktığımızda grubumuzdaki takımların öyle çokta kaliteli transferler yaptıklarına şahit olamadık. Hatta birçok takımda ayrılıklar yaşandı. Tabi önümüzdeki günlerde transfer hareketliliğinde neler olur, neler yaşanır bekleyip göreceğiz.

Temsilcimiz Vanspor'un cephesine baktığımızda her ne kadar yeni teknik kadro ve bir kaç transfer yapıldıysa da, yönetim kurulunda yaşanan istifaların ardından başlayan sessizlik aynen devam ediyor.

Bu sessizlikle önümüzdeki günlerde neler yaşanır, nasıl gelişmeler olur bekleyip göreceğiz. Ama bir takımda yönetim kurulunun çoğunluğu istifa etmişse, normalde kongre kararının alınması takımın geleceği açısından önemliydi ama alınmadı ve yeni yönetim kuruluda açıklanmadı.

Yeni teknik kadrosuyla Antalya'da hazırlıklarını sürdüren ekibimiz Pazar günü ligin ikinci devresi ilk karşılaşmasında Bucaspor'u konuk edecek.

Bucaspor ligin ilk devresini 3. sırada tamamladı. Bucaspor İlk devrede çıktığı 19 haftalık maratonda sadece 1 mağlubiyet aldı. O mağlubiyeti de ilk devrenin ilk maçında Vanspor’dan almıştı.

Ligin ikinci devresinin ilk maçında bu kez 2 takım da Van’da karşılaşacak. Zirve hesabı yapan 2 takım açısından da zorlu ve kritik bir karşılaşma.

Vanspor yeni teknik kadrosuyla devreye galibiyetle başlamanın, Bucaspor ise rövanşı almanın mücadelesini verecek.

Bucaspor maçında ekibimize başarılar diliyorum.

YORUM EKLE