Vanspor’dan güzel galibiyet

Öncelikle İnegölspor galibiyetinden dolayı kulüp yönetimini, bu kritik maça takımı çok iyi hazırlayan motive eden Teknik Direktör Turgay Karatekin ve ekibini, amansız bir mücadele vererek güzel bir galibiyete imza atan futbolcu kardeşlerimi ve takımı yalnız bırakmayan taraftarlarımızı yürekten kutluyorum.

Ayrıca bu hafta yaklaşık 65 metrede attığı golle, profesyonel liglerde oynanan karşılaşmalarda atılan gollerin en güzeline imza atan futbolcumuz Hamza Küçükköylü'yü de tebrik ediyorum.

Ligde 18. Hafta karşılaşmaları geride kalırken, ligin ilk devresinin bitimine ise 1 hafta kaldı. Yani bu hafta sonu ligin ilk devresi sona erecek. Ligin 2. devre karşılaşmaları ise 16 Ocak'ta başlayacak.

Ligin 17. Hafta maçları sonunda haftayı 3 puanla kapatan Sakaryaspor liderliğini korurken, Afjet Afyonspor, Çorumspor, Sivas Belediyespor maçlarını kazanarak haftayı potada kapatan takımlar oldu.

Liderin yakın takipçisi olan Hekimoğlu Trabzonspor ise potada kalırken, haftayı farklı kaybetmenin de üzüntüsünü yaşadı. Önümüzdeki hafta ligin ilk devresi sona erecek.

Futbolcular kısa bir tatil dönemi geçirecek ama kulüp yönetimleri ise kadrolarını güçlendirmek için transfer çalışmalarına başlayacak. Çünkü ligin 2. devresi her takım için zorlu geçecek. Artık telafisi olmayacak karşılaşmalarda ligin 2. devresi Şampiyonluk, Play Off ve kümede kalma mücadeleleri verecek takımlar açısından zorlu ve kıran kırana geçecek.

Temsilcimiz Vanspor'un cephesine baktığımızda yaklaşık 6 hafta sonra galibiyetle tanışmanın sevinci var. Pazar günü grubun güçlü ekiplerinden İnegölspor'u konuk eden ekibimiz karşılaşmanın ilk devresine baskılı başladı.

Rakibine göre daha üstün bir futbol sergileyen ekibimiz bulduğu gol pozisyonlarını değerlendiremeyince ilk devre golsüz tamamlandı. Karşılaşmanın 2. devresine yine baskılı başlayan rakip kaleyi ablukaya alan ekibimiz Hamza'yla golü buldu.

Skor üstünlüğünü eline geçiren ekibimiz farkı artırmak için eline geçirdiği bir kaç gol pozisyonunu değerlendiremedi. Baskılı oyununu sürdüren ve rakip kalede sürekli yoğunlaşan ekibimizde yine Hamsa sahneye çıkarak, muhteşem bir gol kaydetti.

İnegölspor'un kullandığı köşe atışında karambolde kalan topu önünde bulan Hamza Küçükköylü, kalecinin önde olduğunu görüce, kendi yarı alanından sert ve düzgün vurarak yaklaşık 65 metreden topu filelerle buluşturarak kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.

8 hafta sonra galibiyete hasret olan ekibimiz bu golle rahat bir nefes aldı. Oyuncu değişiklikleriyle daha da canlanan ekibimiz taraftarların yoğun desteğiyle mücadeleye düşmeden devam etti.

Karşılaşmanın sonları yaklaştıkça 2 takımda gol yolarında etkili olmaya çalışırken bu kez golü bulan taraf İnegölspor oldu. Bu gol moralleri bozsa da takımın mücadelesinin güven vermesi moral oluyordu.

İşte bu güvenle sahneye bu kez Furkan çıktı. Orta sahada topu alan Furkan, rakiplerini çalımlayarak, rakip ceza alanı ön çizgisine kadar topu sürdü. Burada kaleyi karşısına alan Furkan, sert ve düzgün vurarak fileleri havalandırdı ve takımını 3-1 öne geçiren güzel golü kaydetti.

Bu maçta gerçekten de Hamza ve Furkan'ın attığı goller hafızalarda silinmeyecek gollerdi. Hele hele Hamza'nın golü, bence bu hafta profesyonel liglerden Süper lig dahil atılan en güzel gol oldu. Bu gol Hamza'nın da futbol hayatında attığı ve hiç unutamayacağı bir gol olacak.

Ben buradan yönetimi, bu kritik maça takımı çok iyi hazırlayan Teknik Direktör Turgay Karatekin ve ekibini, amansız bir mücadele veren futbolcu kardeşlerimizi ve takımı yalnız bırakmayan taraftarlarımızı yürekten kutluyorum.

Bu galibiyete gerçekten de ihtiyacımız vardı. Artık bu maçla galibiyet zinciri kırıldı. İnanıyorum ki gerisi de gelecektir. Şimdi önümüzde son bir maç var. Bu hafta sonu deplasmanda oynayacağımız Niğdespor maçını da 3 puanla kapatırsak play-off potasında olmasak bile potaya yakın bir yerde ligin ilk devresini tamamlarız diye düşünüyorum.

Niğde sonuncu takım olabilir ama kesinlikle hafife alınmamalıdır. İşte bu hafta Bodrumspor deplasmanında galibiyeti kaçıran taraftı. Futbolda oynanmamış hiç bir maçın garantisi yok. O yüzden disiplini elden bırakmadan hazırlıklarımızı sürdürmeliyiz.

Niğdespor deplasmanında alacağımız 3 puanın yapılacak transferlere de etkisi büyük olacaktır. Çünkü bu maçın 3 puanıyla potada olmasak da ilk devreyi potaya yakın bitirmemize ve Play-Off şansımızın sürdürülmesine vesile olacak. Bu vesile ise takıma kaliteli transferlerin yapılmasına etki edecektir.

Şu an itibariyle play-off potasında yer alan son 3 takımla aramızda 5 puanlık bir fark bulunuyor. Bu çok kolay kapatılacak bir farktır. Bu hafta sonu oynanacak karşılaşmalara baktığımızda potadaki takımların bir birleriyle oynadığını da göz önünde bulundurduğumuzda biz kazandığımızda, belki de potadaki bir iki takımla aramızdaki puan farkı 2'ye düşmüş olacak. O açıdan Niğde maçı play-off şansımızı sürdürmemiz açısından önemlidir. Bugün tabloda 29 puanla 10. sırada olabiliriz.

Unutmayalım ki;

3 puanlık bir sistemde mücadele ediyoruz. Üst üste alınacak bir kaç karşılaşma farklı kapılar açabilir. O yüzden önce Niğde maçını kazanmalıyız. Sonra da transferde dikkatli ve tutarlı adımlar atmalıyız.

Ocak transferleri çok zor görünse de iyi araştırılarak güzel ve kaliteli transferler yapılabilir. Yeter ki inceleyerek, araştırarak ve çok iyi düşünerek adımlar atılsın.

YORUM EKLE