Vanspor’da yeni bir başlangıç

Ligde 7. Haftayı geride bırakırken lider yine değişmedi. İskenderunspor, temsilcimiz Vanspor'u 1-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Bu kritik maçta kalecimiz Haydar Yılmaz'ın performansı taktire şayandı. Haydar'ı tebrik ediyoruz.

Temsilcimiz Vanspor'un cephesine baktığımızda üst üste oynadığı 2 deplasman maçından bir mağlubiyet ve bir beraberlikle Van'a döndü. 2 maçta da iyi mücadele eden ekibimiz, ne yazık ki 2 deplasman maçında kaybettiği 5 puanla hem zirveden hem de play-off potasından uzaklaştı.

Tabi bu uzaklaşma açıkçası şampiyonluğa oynayan bir takıma çokta yakışmadı. Bu 2 karşılaşma sonrasında Vanspor yönetimi teknik direktör Zeki Yılmaz'la yolların ayrıldığını duyurdu. Biz de emeklerinden dolayı Zeki Yılmaz ve ekibine teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki Zeki hoca Vanspor'un başarısı için her zaman elinden geleni yine de yapacaktır.

Şimdi gözler gelecek olan yeni teknik kadroya çevrilmiş durumda. Karar elbette kulüp yönetiminindir. Ancak bu kötü süreçte ligi, grubu ve takımı bilen bir teknik kadronun getirilmesi önemlidir. Yani hoca seçimi çok iyi yapılmalıdır.

Geride kalan 7 haftalık maratona baktığımızda 2 galibiyet 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan ekibimiz, 11. sıraya kadar geriledi. Ayrıca bu tabloya baktığımızda, liderle aramızdaki puan farkı 9 olurken, play- off potasındaki takımlarla da aramızda puan farkları oluşmuş durumda. Halbuki geçen sezona baktığımızda küme düşer dediğimiz takım ilk 7 haftalık maratonda 5 galibiyet ve 2 beraberliğe imza atmış, mağlubiyet yüzü görmemiş ve liderle eşit puan, yani 17 puanla 3. sırada yer almıştı. Buna rağmen sezon sonu play-off'u kaçırdı.

Şimdi ilk 7 haftada 9 puanlık bir kayıp var. Bu puan kayıpları telafi edilemese bırakalım şampiyonluğu play-off hesapları yapmak bile inanın zor olacaktır. Temennimiz gelecek olan yeni teknik kadroyla takımın bir önce toparlanması, kendini bulması, lige daha sıkı sarılarak beklentilere cevap vermesidir.

Evet, takımımız kaybedilen puanlarla kötü bir süreci girmiştir. Elbette bu her şeyin sonu değildir. Kim bilir belki de yeni bir sayfanın başlangıcı olabilir. O açıdan karamsarlığa çokta kapılmayalım. Şimdi yapılması gereken giden gitmiş, geleceğe bakmalıyız diyerek, takımı desteklemek ve az kayıpla bu devreyi tamamlamaktır.

Önümüzde 12 haftalık bir maraton var. Bu 12 haftalık maratonu kayıpsız zor olur ama az kayıpla atlatabilirsek, ligin 2. devresinde atılacak adımlarla inanıyoruz ki takım toparlayacaktır. Gerek Kulüp Başkanı Ferhat Kıyak ve gerekse yönetim kurulu büyük bir özveriyle takımın başarısı için çalışıyorlar. Onların haklarını yememek lazım.

Eminim ki onlar da kötü sürece dur demek için gerekli çalışmaları yapıyorlar ve yapacaklardır. Bize düşen de takım etrafında birlik ve beraberliğimizi korumak ve takımı yalnız bırakmamaktır. Çünkü kötü giden bir takımı ancak birlik, beraberlik ve elbirliğiyle başarıya taşıyabiliriz.

YORUM EKLE

banner29