Vanspor’da özlenen futbol buydu

Ligin 12. Haftasında Ankara Demirspor'u konuk eden ekibimiz, belki de sezonun en güzel futbolunu sergiledi. Koşan, mücadele eden, mücadeleden düşmeyen ekibimiz, taraftarların da desteğiyle güçlü rakibi karşısında galip gelerek, puanını 17'ye çıkardı.

Evet, Vanspor’da özlenen futbol buydu. Bu güzel galibiyetten dolayı yönetim, teknik kadro, futbolcu kardeşlerimizi ve desteklerinden dolayı taraftarlarımızı yürekten tebrik ediyoruz.

Evet, ligde 12. Hafta maçları geride kaldı. 12. Hafta maçları sonunda İskenderunspor 2 hafta önce Karacabeyspor'a kaptırdığı liderliği yeniden devraldı.

Zirvede ve play-off potasında kopmanın olmaması nedeniyle 3 puanlık sistemde dengeler her hafta değişebiliyor. İlk devre için kalan son 7 haftalık maratonda da dengelerin her hafta değişeceğine şahit olacağız.

Kalan son 7 haftalık maratonda zirvede yer alan takımlar, zirveden kopmamanın, orta sıralardaki takımların ise play- off potasına yerleşme mücadeleleri kıran kırana geçecek gibi görünüyor.

Temsilcimiz Vanspor'un cephesine baktığımızda önce Kastamonu, ardından Ankara Demirspor maçlarında alınan galibiyetlerin sevinci var. Gerçekten de son 2 haftada alınan 6 puan havanın, heyecanın kente yeniden gelmesine neden oldu.

Pazar günü güçlü rakibi Ankara Demirspor'u konuk eden ekibimiz, karşılaşmanın başlamasıyla birlikte baskılı bir mücadeleyle rakibini şaşırttı. Topa daha çok sahip olan, daha az pas hatası yapan, daha çok gol pozisyonuna giren, mücadeleden düşmeyen ekibimiz, belki de sezonun en güzel maçını oynadı. Ankara Demir maçında herkesin takdirini kazanan ekibimiz, gelecek adına da umut verdi.

Buradan özellikle teknik ekibi de tebrik ediyorum. Rakip Ankara Demirspor gerçekten de grubun güçlü ekiplerinden biri. Ama teknik kadromuz Ankara Demirspor'u izlemiş, çok iyi analiz etmiş, çözmüş, bu çerçevede çalışmalar yapmış, rakibi her yönüyle takıma anlatmış.

Takımımız da kendilerine anlatılan takımı hırslı, istekli ve baskılı mücadelesiyle çokta oynatmadı. Bir oldu bizim oldu. Farka da gidebilirdik ama önemli olan 3 puandı. Onu da aldık.

Evet, Kastamonuspor ve ardından Ankara Demirspor galibiyetleriyle altın değerinde 6 puanı hanesine yazdıran ekibimiz 17 puanla 10. sıradan 8. sıraya yükselerek, play-off potasındaki takımlarla aradaki puan farkını da düşürmüş oldu. Ekibimiz Ankara maçında verdiği mücadeleyi son haftalara yansıtabilirse devreyi potada kapatacağımıza inanıyoruz.

Şimdi önümüze zorlu Kocaellispor maçı var. Rehavete kapılmadan, disiplini elden bırakmadan hazırlıklarımızı sürdürmeli ve tamamıyla bu maça adapte olmalıyız.

Kocaellispor deplasmanından alacağımız 3 puan, yolumuzu büyük ölçüde açacak belki de devreyi pota da tamamlamamıza etkisi büyük olacaktır.

Buradan tekrar Ankara Demirspor maçında sergilenen güzel futbol ve alınan galibiyetten dolayı yönetim, teknik kadro, futbolcu kardeşlerimizi ve desteklerinden dolayı taraftarlarımızı yürekten tebrik ediyor, Cumartesi günü deplasmanda oynayacağımız Kocaellispor maçında takımımıza başarılar diliyorum.

YORUM EKLE