Vanspor zirveyi bırakmıyor

Öncellikle grubun güçlü ekiplerinden Yeni Mersin İdmanyurduspor'nu mağlup ederek 6 puan değerindeki 3 puanı hanesine yazdıran, temsilcimiz Vanspor'u, yönetim, teknik heyet, futbolcu ve takıma mükemmel bir destek veren taraftarlarımızı yürekten kutluyoruz.

Ligin 31. Hafta karşılaşmalarında şampiyonluk ve ikinci sırayı kapma mücadeleleri kıyasıya bir mücadeleyle devam etti. Lider Erok, Vanspor, Buca ve 1461 Trabzon haftayı 3 puanla kapatırken, Ankara bir puanla, Yeni Mersin İdmanyurduspor ise haftayı puansız kapatan takım oldu.

İlk 3 sırada yer alan 3 takımın maçlarını kazanma adına verdikleri mücadele, bu haftada dikkatlerden kaçmadı. İlk 3 takım da maçlarını kazanarak hem yerlerini hem de rakipleriyle aralarındaki puan farkını korudular.

Bu böyle devam eder mi? Elbette bilemeyiz. Bildiğimiz oynanmamış hiç bir maçın garantisi olmadığından lider Erok dahil her takım puan kaybı yaşayabilir. O yüzden lider Erokspor liderliğini korumanın, Vanspor'un lideri yakalamanın ve Bucaspor'un ise Vanspor'un yerini kapma mücadeleleri önümüzdeki son 7 haftalık maratonda da aynen devam edecek gibi görünüyor.

Çünkü kaybeden şansını azda olsa kaybeder, kazanan ise şansını sürdürmeye devam eder. O yüzden önümüzdeki 7 haftalık maraton özellikle Erokspor, Vanspor ve Bucaspor için zorlu geçecektir.

Temsilcimiz Vanspor, Pazar günü konuk ettiği grubun güçlü ekiplerinden Yeni Mersinspor İdmanyurdu’nu mükemmel bir futbolla mağlup ederek, şampiyonluk yarışından kopmayacağını bir kez daha göstermiş oldu.

Lider Erokspor'la arasında 5 puanlık bir fark bulunan ekibimizin altındaki Bucaspor'la ise 2 puanlık bir fark var. Önümüzdeki 7 haftalık maratonda temsilcimiz Vanspor’un hem lideri yakalama hem de yerini Bucaspor'a kaptırmama adına oynayacağı her karşılaşma tam manasıyla final karşılaşması olacaktır.

Çünkü kaybedeceğimiz her puan veya puanlar ekibimize çok şey kaybettirebilir. Çok dikkatli olmamız gereken bir süreç bizi bekliyor. Son 11 haftalık maratonda 9 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan ve son olarak Yeni Mersinspor İdmanyurdu maçında muhteşem bir mücadeleyle rakiplerine gözdağı veren ekibimizin, bu süreci de başarıyla atlatacağına inanıyoruz.

Ligde 32. Hafta karşılaşmaları bu hafta sonu oynanacak. Temsilcimiz Vanspor deplasmanda son haftaların başarılı ekibi Karacabey Belediyespor'a konuk olacak. Önümüzdeki 7 haftalık maratonun belki de en zor karşılaşması.

Ligin 30. Haftasında Afyon ve ligin 31. Haftasında deplasmanda Diyarbekirspor'u mağlup eden, zirve hesabı ve küme düşme riski olmayan Karacabey rahat ve moralli bir şekilde ekibimizi konuk edecek.

O açıdan yukarıda da dediğim gibi çok zor geçecek bir karşılaşma. Ekibimiz Yeni Mersinspor İdmanyurdu maçında zor karşılaşmaları da kazanabileceğini bir kez daha gösterdi.

İnanıyorum ki Karacabey maçında da ekibimiz istikrarlı yürüyüşünü sürdürmek ve lider Erokspor'u yakalama adına Van'a 3 puanla dönecektir.

Önümüzde 7 haftalık bir maraton ve toplamda 21 puanlık bir süreç var. Bu süreçte her an her şey olabilir. O yüzden kazanarak yola devam etmemiz önemlidir.

Şimdiden ekibimize Karacabey maçında başarılar diliyorum.

YORUM EKLE