Vanspor yükselişe geçti

Öncelikle Adıyamanspor galibiyetinden dolayı ekibimizi ve takımlarını bu soğuk havaya rağmen deplasmanda yalnız bırakmayan taraftarlarımızı yürekten kutluyoruz.

Pazar günü Adıyamanspor deplasmanına giden temsilcimiz Vanspor, karşılaşmanın ilk devresini mağlup kapatması kısa da olsa bir karamsarlık yarattı. Ama karşılaşmanın ikinci devresine daha tempolu ve baskılı başlayan Vanspor, fileleri havalandırmaya başladı ve bulduğu 3 golle Van'a 3 puanla dönmeyi başardı.

Ligin ikinci devresine Bucaspor galibiyetiyle başlayan temsilcimiz Vanspor, Adıyamanspor galibiyetiyle puanını 40'a çıkartarak hem galibiyet serisini sürdürdü hem de üçüncü sıraya yükseldi.

Ligin ikinci devresinde rakip ister zayıf ister güçlü olsun deplasmanda alınan her puan çok kıymetlidir. O açıdan Adıyamanspor'dan alınan 3 puanın kıymeti de büyüktür. Çünkü potadaki 2 takım yani Erokspor ve 1461 Trabzonspor kazanırken, Ankara, Buca ve Mersinspor puan kayıpları yaşadı.

Yani bu galibiyetle Esenler Erokspor ve 1461 Trabzonspor'la aradaki puan farkını korurken, üstümüzdeki takımları da sollamış olduk. Şu an itibariyle liderle aramızda 9 puanlık bir fark bulunuyor. 3 puanlık sistemde bu fark öyle büyük bir fark değil.

Erokspor da mağlup olmayacak bir takım değil. O açıdan temsilcimiz Vanspor rehavete kapılmadan, disiplini elden bırakmadan, kazanarak yoluna devam ederse, bir kaç hafta sonra liderle arasındaki puan farkının ya kapanacağını yada farkın bir kaç puana düşeceğini görebiliriz.

Yeter ki bir galibiyet serisini yakalayalım. Gerisi kendiliğinden gelecektir.  Evet, ligin 22. Hafta karşılaşmaları bu hafta sonu oynanacak. Ekibimiz saha ve seyirci avantajıyla eski futbolcumuz Emrah Tacir'in de formasını giydiği Serik Belediyespor'u konuk edecek.

Kolay geçmeyecek bir karşılaşma bizi bekliyor. Çünkü Serik Belediyespor küme düşme potasından uzaklaşmanın mücadelesini veren bir ekip. Kesinlikle hafife alınmamalıdır. Zaten bu saat itibariyle hiç bir maçın kolay geçmeyeceğinin bilincinde hareket etmemizde fayda var.

Rakip zayıf veya güçlü olsun her maça aynı ciddiyetle çıkmamızda fayda vardır. Özellikle hedefe oynayan bir takım olarak kendi sahamızda kesinlikle puan kayıpları yaşamamalıyız.

O açıdan Serik Belediyespor'un puan cetvelindeki konumuna takılmadan, ekibimiz çok iyi hazırlanmalı ve bu kritik maça final maçıymış gibi çıkmalıdır.

Şimdiden başarılar diliyorum.

YORUM EKLE