Vanspor üzerindeki karamsar hava dağıldı

Aylardır Vanspor üzerinde esen karamsar hava, yapılan son kongrenin ardından yerini aydınlık havaya bıraktı.

Herkesin merakla beklediği, ‘ne olacak?’ dediği Vanspor kongresi nihayet güzel bitti.

Son kongrede sevindirici olan Vanspor'un fesh edilmemesi, sahipsiz kalmaması ve sahiplenilmesi. Üzücü olan ise gerek mesajla, gerek telefonla davet yapılmasına rağmen, katılımın az olmasıydı.

Halbuki günlerdir gündemde olan kritik kongrede salonun tam dolması, kongrenin çok renkli olması ve bu kongrede herkesin takıma sahip çıktığının bir göstergesi olmalıydı.

Bu güzide kenti temsil eden Vanspor'un böylesi önemli bir kongrede yalnız bırakılması, bana göre doğru değildir.

Neyse ki kötü süreç atlatıldı, inşallah önümüzdeki süreçte herkes samimi olarak Vanspor'a maddi ve manevi sahip çıkar ve bu sıkıntılı günler bir kez daha yaşanmaz.

Yapılan ilk 3 kongrede Vanspor'a aday ve adaylar çıkmayınca, takımın kaderini belirleyen son kongrede Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, takımın fesh edilmemesi için geçici olarak yönetimiyle birlikte aday oldu.

Kendisine ve yönetimine ellerini taşın altına bıraktıkları Vanspor'u kaderine terk etmedikleri ve takımı sahiplendikleri için teşekkür ediyoruz.

Geçici bir yönetimle takımın başına geçen Servet Yenitürk, önümüzdeki bu süreçte hem kongre hazırlığı yapacaklarını hem de teknik kadro ve futbolcu transferlerinde çalışmalara başlayacaklarını dile getirmişti.

Bugün itibariyle transferlerde ses gelmeye başlandı ve kente kaybolan futbol heyecanı yeniden yaşanmaya başlandı. Tabi burada şunu unutmamak lazım. Yaklaşık 3 aylık bir süreçte kimse cesaret edip elini taşın altına koymadı.

Vanspor sahipsiz ortada kaldı.

Rakiplerimiz transferlerini yapıp hazırlıklara başlamışken biz Vanspor’un hâli ne olacak diye düşüncelerdeydik.

Demem o ki takıma sahip çıkana sahip çıkmak destek vermek önemlidir. Ne hikmetse sıkıntılı süreçte bile olumsuz eleştiriler hep devam etti.

Yapılan olumsuz eleştirilerin bu kente ve bu kentin takımına zarar verdiğinin bilincinde hareket etmeliyiz. Artık gün olumsuz eleştirilerin değil, gün birlik beraberlik ve takım etrafında kenetlenme günüdür.

Bizler bu takımı sahiplenip destekledikçe takımımız daha güçlü olur. Futbolumuz daha bir renkli olur. Bakın aylardır sosyal medyada Vanspor kapandı kapanacak feshedilecek sahip çıkan yok haberleri gerçekten de takımımızı yıprattı. Şimdi vereceğimiz destekle Vansporun yalnız olmadığını Efsanenin geri döndüğünü herkese göstermeliyiz.

Kulüp Başkanı Servet Yenitürk'ün yeniden aday olmasıyla lige hazırlanacak olan ekibimize başarılar diliyoruz.

Kongreyle lige çok daha güçlü bir yönetimle başlayacak. Bizler de bu güçlü yönetime destek vererek güçlerine güç katmalıyız.

Sahipsiz kalan takımımızı sahiplenenleri sahiplenirsek inanın onlar daha güzel işler yapacaklardır. Bu kent bu takım hepimizin aynı havayı teneffüs ediyor aynı takıma gönül vermişiz. O açıdan birliğimizi beraberliğimizi koruyarak Vanspor’umuzu şaha kaldıralım.

Bakın önce gruplar belli oldu çok heyecanlanamadık. Fikstür çekildi, ilk rakibimiz belli oldu, yine heyecanlanamadık.

Güçlü bir grupta yer aldık küme düşeceğimizin karamsarlığını yaşadık.

Grubumuzdaki takımlar transferlerini yaparken, imrenerek takip ettik. Takımımız feshedilecek diye hepimiz huzursuz olduk.

Bu tabloya iyi bakalım ve bu tabloyu bir kez daha yaşamamak için yapılması gereken tek şey, takımı sahiplenenleri sahiplenmek, destek verenleri onure etmek ve birliğimizi beraberliğimizi korumak. Bunu yapmak çok da zor değil. Bu kent için bu takım için bunu yapmalıyız.

İnşallah yeni bir sayfayla yeni sezon başlayacağız. Başarılı olur muyuz, olmaz mıyız, bekleyip göreceğiz. Tabi bu saatten sonra kimsenin takımdan Şampiyonluk beklentisi de yok. Ama her durumda karamsar olmadan takımımızın yanında duralım. Bu sezon olmasa inanın sonraki sezon bir üst ligde olacağız.

YORUM EKLE

banner29