Vanspor'un grubunda son durum

Grubumuzdaki son duruma baktığımızda gelinen nokta itibariyle Sakaryaspor liderliği kimseye bırakmaz. Kalan 18 haftalık maraton 9 takımın Play-Off'a ve 6 takımın ise kümede kalma mücadelelerine sahne olacak.

Lige verilen kısa aranın ardından lig heyecanı yeniden başladı. Grubumuzda Liderlik ve Play-Off mücadelesi veren takımlar devre arası kampı ve transfer çalışmaları ardından Pazar günü ligin 2. devresinin ilk karşılaşmalarına çıktı. Ama bu takımların çoğu beklemedikleri sonuçlarla sahadan puansız ayrıldı.

Hal böyle olunca ligin 2. devresinin ilk karşılaşmaları sonunda liderlik yarışında da gözle görülür bir kopma yaşandı. Ligin 2. devresini ilk karşılaşmalarda lider Sakaryaspor evinde kazanırken, 1461 Trabzonspor'un ise haftayı puansız kapattı.

2 takım arasındaki puan farkı ise 5'den 8'e çıkmış oldu. Görünen o ki grupta mağlubiyeti olmayan Sakaryaspor bu saat itibariyle koltuğu kimseye kaptırmayacak. Diğer tarafta Play- Off hesapları yapan, Vanspor, Çorumspor, 1461 Trabzonspor, Ankara, Afjet Afyonspor ve Bayburtspor haftayı puansız kapatınca, play-off'a yeni ortaklar da getirmiş oldu.

Bu sonuçların ardından Sakaryaspor'un haricindeki takımların artık grupta liderlik hesapları yapmalarının hiç bir bence faydası yok. Kalan 18 haftalık maratonda yaklaşık 9 takım Play- Off ve 6 takım ise kümede kalma hesapları yapacakları açıkça görünüyor.

Play-Off potasına baktığımızda takımlar arasında kapanabilecek farklar var. Şu anda potada yer alan takımların bile garantisi yok. Her hafta potada dengeler değişecektir. Çünkü potada yer alan takımlar ligin ilk devresindeki kadrolarını ligin 2. devresine taşıyamadılar. Birçok takım elindeki yetenekli futbolcularını devre arası başka takımlara kaptırdı. Hal böyle olunca bugün potada yer alan takımlar ileriki haftalarda orta sıralara doğru yol alacaklardır. Zaten ligin 2. Devresinin ilk maçlarında alınan sonuçlarda bize bunu gösterdi.

Temsilcimiz Vanspor'un cephesine baktığımızda Antalya kampında yaklaşık 15 günlük bir dönemi geçirdi. Giden ve gelen futbolcularla transferin hareketli takımı olan ekibimiz, ne yazık ki Adıyamanspor maçında sahadan beklenmedik bir sonuçla ayrıldı.

Tabi bu sonuç bizleri çok üzse de teselli olan ise özellikle potada yer alan takımlarında puan kayıpları yaşaması oldu. Yani bu mağlubiyetle Play Off'tan kopmamış olmadık. Tabi kazanmamız gereken bir maçtı. Kazansaydık havamızda konumumuzda çok farklı olacaktı. Ama olmayınca olmuyor.

Şimdi üzülüp, stres yapmanın zamanı değil. Bunun da kimseye faydası olmaz. Takımımıza sahip çıkıp önümüze bakacağız. Play-Off için şansımız var mı? Elbette vardır. Çünkü kopmamışız ve potaya yakın bir konumdayız. Bir iki maçlık bir seriyle tamamıyla potanın içinde oluruz. Yukarıda da dediğim gibi potada yer alan birçok takım yetenekli futbolcularını kaptırıp güç kaybederken biz ise devre arası transferlerle gücümüze güç kattık.

Bunun verimini önümüzdeki maçlarda elbette göreceğiz. O yüzden çokta karamsar olmayalım, yönetime, teknik kadroya ve takımımıza sahip çıkalım. Şimdi ben böyle yazdım diye eleştirenler olacak. Olsun hiç sıkıntı değil. Hani diyoruz ya başka Vanspor yok. İşte bu Vanspor'un zarar görmemesi için bu süreçte yıkıcı değil yapıcı olmamızda fayda var derim.

Cumartesi günü grubun güçlü ekiplerinden Afjet Afyonspor'u konuk edeceğiz. Dilerim bu kritik ve zorlu karşılaşma takımımızın çıkış maçı olur. Şimdiden ekibimize başarılar diliyorum.

YORUM EKLE