Vanspor liderliği hak etti

TFF 2. Ligde 2 grupta 39 takım mücadele ediyor. 8. Hafta maçları sonunda Kırmızı grup lideri 20 puanla Vanspor olurken, Beyaz grupta ise 18 puanla Pendikspor lider oldu.

TFF 2. Ligde geride kalan 8 haftalık maratonuna baktığımızda 20 puanla namağlup kırmızı grubun lideri olan Temsilcimiz Vanspor, TFF 2. Ligin en başarılı takımı konumunda yer alıyor.

Ligde 8. Hafta maçları da geride kaldı.

 8. Hafta maçları sonunda zirvede yer alan Sivas Bld.spor, Sakaryaspor, Bodrumspor ve

H. Trabzon takımlarının yaşadığı puan kayıpları grupta lideri de değiştirdi.

Zirvede yer alan takımların puan kaybetmesi, Temsilcimiz Vanspor'un Kahramanmaraş deplasmanında 3 puanla dönmesiyle grubun 2 puan farkla yeni lideri oldu.

Ligde ilk 8 haftalık maratonda

6 galibiyet 2 beraberliğe büyük bir başarıya imza atan ve   liderlik koltuğuna oturan ekibimizin yönetim, teknik kadro ve futbolcularını gelinen nokta itibariyle  yürekten kutluyor ve tebrik ediyoruz.

Gerçekten de ortada büyük bir başarı var. Bu başarı taktir edilir ve alkışlanır taktire şayan bir başarıdır.

Evet, ligin 8. Haftasında deplasmanda Kahramanmaraşspor'a konuk olan ekibimiz, karşılaşmanın ilk devresini Hamza'ın 2 golüyle 2-0'lık bir skorla kapattı.

Karşılaşmanın 2. devresine de iyi başlayan ekibimiz Emrah'ın mükemmel golüyle 3 puanı hanesine yazdırarak Van'a lider olarak döndü. Sezona başlarken hedefi olmayan Temsilcimiz Vanspor'un, 8. Hafta maçları sonunda özellikle hedefi olan takımları geride bırakarak liderlik koltuğuna oturması grupta dengeleri de değiştirdi.

Gerçekten de ilk 8 haftalık maratona ve gelinen noktaya baktığımızda hanemizde 6 galibiyet 2 beraberlik toplamda 20 puan var.

Ortada bir istikrar ve küçümsenemeyecek bir başarı var.

Bunun yanın kendine inanan güvenen ve güven veren kenetlenmiş bir ekip var.

Eğer bu istikrarlı gidişatımızla taviz vermeden ligin ilk devrenin sonunu getirirsek, ligin 2. Devresine şampiyonluğun en büyük adayı olarak başlarız.

O açıdan gelinen nokta elde edilen başarı güzelinde güzelidir.

Rehavete kapılmadan disiplini elden bırakmadan yolumuza devam etmemiz kaçınılmazdır. Çünkü ilk 8 haftayı başarılı bir şekilde kapattık ama asıl zorlu maraton şimdi başlıyor. Gruptaki güçlü ve hedefi olan takımlarla oynayacağız.

Cumartesi günü liderliği devraldığımız Sivasspor maçı var.

Gerçekten de zor ve kritik bir karşılaşma.

Güçlü bir kadroya sahip olan Sivas Belediyespor sahasında Bodrumspor'la berabere kalarak liderliği kaybetti. Sivas yeniden liderliği almak için Van'a kesinlikle 3 puan için gelecektir. Ama inanıyorum ki Temsilcimiz Vanspor hem liderliği sürdürme hem de yakın takipçilerine bir iki puan fark daha takmak için bu maçı da kazanarak yoluna devam edecektir.

Ekibimizin bunu başaracak gücüde kapasitesi de vardır. Gerçekten de liderlik mücadelesi verecek olan 2 takımın karşılaşması çok zorlu geçeceği belli. Ama ekibimiz özellikle bu zorlu ve kritik maçı da kayıpsız atlatırsa artık kimse Vanspor'u tutamaz.

Bu havayla tamamıyla hem grubun favori takımı oluruz hem de yukarıda dediğim gibi ligin ilk devresini de zirvede kapatırız.

O açıdan bu kritik ve zorlu maçta taraftar desteğine her zamankinden daha çok ihtiyaç olacaktır. Her maçta takımı yürekten destekleyen tezahüratlarıyla stadı inleten taraftarlarımız bu zorlu maçta lideri daha çok desteklemenin mutluluğunu yaşayacak ve tezahüratlarıyla stadı inleteceklerine inanıyoruz.

Birlik ve beraberlik çerçevesinde lider olan takımımızı desteklemek için Cumartesi maça diyoruz.

Tekrar hem Kahmaramanmaraş galibiyeti hem de gelinen başarılı nokta itibariyle, yönetim teknik kadro ve futbolcu kardeşlerimizi yürekten tebrik ediyoruz.

YORUM EKLE