Vanspor için 2 kritik hafta

Öncelikle Zonguldakspor deplasmanında galibiyetle dönen ekibimizi tebrik ediyoruz. Alınan 3 puanla zirveden kopmayan Vanspor, yarışta 'varım' dedi.

Ama önümüzdeki 2 hafta üst üste oynanacak olan içeride 1461 Trabzon ve deplasmanda lider Erokspor maçları ekibimizin şampiyonluk yarışındaki kaderini belirleyecek 2 maç olarak görünüyor.

Takımın şimdiden tamamıyla bu 2 maça adapte olması ve sıkı bir hazırlık yapması önemlidir.

Ligin 25. Hafta maçında Zonguldakspor deplasmanına giden temsilcimiz Vanspor, zayıf rakibi karşında üstünlük sağlayamayınca, maçın sonlarına doğru mağlup duruma düştü. Dakikalar 90'ı gösterdiğinde umutlar kırıldı. Çünkü böyle kritik bir maçı uzatma dakikalarında çevirmek zor görünüyordu.

Artık herkesin bu maç böyle biter dediği anda Vanspor uzatma dakikalarında önce beraberlik ardından da son dakika golüyle mağlubiyetten galibiyete dönerek 3 puanı hanesine yazdırmayı başarıp, potadaki yerini de korumuş oldu.

Geçtiğimiz haftalarda aynı sahneyi Kırşehirspor maçında da yaşamıştık. Küme düşme potasında yer alan takımlarla oynanan maçların zorluğu hepimizin malumudur. Ama Şampiyonluğa oynayan bir takımın bu tür maçların zorluğunu göz önünde bulundurarak 90 dakikanın içinde işi bitirmesi gereklidir. Çünkü şans insana bir güler iki güler.

Zonguldakspor deplasmanında galip gelmemiş olsaydık, belki de şampiyonluk hedefinden kopmuş, ikinci sırayı da riske atmış olacaktık. Dikkat ederseniz özellikle ligin ikinci devresinde birçok maçı böyle son dakika golleriyle kazanıyoruz.

Bu bir yerde tökezlerse, inanın tüm umutlar kırılmış olacak ve şampiyonluk heyecanı da belki sona ermiş olacaktır. Madem hedef şampiyonluk, o zaman rakiplerini iyi çözecek ve uzatmalara kalmadan sonuca gideceksin. Buna dikkat edilmesi önemlidir.

Ligin 25. Hafta maçlarında Erokspor, Vanspor, 1461 Trabzon ve Buca haftayı 3 puanla kapatırken, son haftaların başarılı takımı Yeni Mersin İdmanyurdu ve Ankaraspor ise haftayı puansız kapatan takımlar oldu.

Bu sonuçlarla potada dengeler yine değişti. Tabloya baktığımızda lider Erokspor hariç, zirvedeki diğer 5 takım arasında küçük puan farkları bulunuyor. Bir maç kaybeden takım, yerini bir başka takıma bırakmaktan kurtulamıyor.

O açıdan potadaki takımlar ve özellikle ilk 3 takım zirveden kopmama adına her hafta çetin mücadeleler veriyorlar. Ligin bitimine 13 haftalık bir maraton kaldı. Kalan bu maratonda şampiyonluk, play-off ve kümede kalma mücadeleleri daha da kıran kırana geçeceğini rahatça söyleyebiliriz.

Evet, temsilcimiz Vanspor için 2 kritik ve önemli maç haftası. Bu 2 maça baktığımızda şampiyonluk hedefi için belki de ya tamam ya devam diyebileceğimiz maçlar olarak görünüyor.

Tabi ilk etapta bu Pazar kendi sahamızda oynayacağımız 1461 Trabzonspor maçına adapte olunmalıdır. Trabzon maçını kayıpsız atlatmak, Erokspor maçının da kayıpsız atlatmanın yoluna açacağına inanıyor, şimdiden ekibimize başarılar diliyorum.

YORUM EKLE