Vanspor ‘geliyorum’ dedi

Öncelikle deplasmanda lider Bucaspor'u mağlup eden ve altın değerinde 3 puanla Van'a dönen ekibimizi, yönetim, teknik kadro, futbolcu kardeşlerimizi ve takımı yalnız bırakmayan tüm taraftarlarımızı yürekten tebrik ediyoruz.

Buca deplasmanında verilen mücadele sonunda alınan 3 puan takdire şayandı. Bu 3 puanla potaya daha da yaklaşan ekibimiz, adeta ‘bu iş bensiz olmaz, geliyorum’ dedi.

Evet, ligde 17. Hafta karşılaşmaları geride kalırken, ligin bitimine ise sadece 2 hafta kaldı. Geçtiğimiz haftaki yazımda zirvede puanların birbirine yakın olmasından dolayı liderlik koltuğunun devre sonuna kadar hep el değişeceğini dile getirmiştim. Öylede oldu.

Vanspor'un deplasmanda Bucaspor'u mağlup etmesi, Kocaelispor'un ise haftayı galibiyetle kapatması lideri değiştirdi. Grupta ilk devre için son 2 haftaya girilirken, yeni lider Kocaelispor oldu. Son 2 hafta maçlarında lider yine değişebilir mi? Değişebilir.

Çünkü puanların birbirine yakın olması değişikliğin olabileceğine işaret ediyor. Play-Off potası için de aynısı geçerli. 9. sıraya kadar olan takımların ilk devreyi potada tamamlama şansları yüksek görünüyor. Yani ne zirvede ne de potada kopma yok. Son 2 haftada da kopma olacağı çokta görünmüyor.

Temsilcimiz Vanspor'un cephesine baktığımızda, lider Bucaspor deplasmanından alınan çok kıymetli 3 puanın sevinci var. Lidere karşı iyi mücadele eden, ‘ben bu maçı kazanmalıyım’ diyen ekibimiz, lideri evinde devirerek Van'a döndü.

Alınan bu altın değerindeki 3 puanla potaya biraz daha yaklaşan ekibimizin potadaki 4. ve 5. takımla arasında bir maçlık gibi puan farkı kaldı. İşte devre arasına ya bu farkla yâda bu farkı kapatarak girebilirsek inanıyorum ki ligin ikinci devresinde bırakın Play-Off potası için, liderlik yarışı için mücadele ederiz.

Çünkü son haftalara baktığımızda takımımız performansı, sergilediği mücadele, birlik ve beraberlikle takımı başarıya götürmek için kenetlenmesi bunu işaret ediyor. Tabi burada Teknik kadro faktörünü de unutmamak lazım. Ümit Bozkurt hocamız gerçekten başarılı bir grafik çizerek devam ediyor. Takım Ümit Bozkurt'la 9 haftada 17 puan toplayarak, Play-Off potasına dayandı. Bu başarı mı? Elbette büyük bir başarıdır.

Evet, ligde artık ilk devre için son 2 hafta kaldı. Geride kalan 17 haftalık maratonda 7 galibiyet 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan ekibimiz, son 2 haftayı da galibiyetle kapatabileceğini, Bucaspor maçıyla göstermiş oldu.

Bu hafta sonu Uşakspor ve son hafta ise Balıkesirspor deplasmanıyla ligin ilk devresine nokta koyacağız. İşte bu 2 maçta alınacak 2 galibiyet, inanıyorum ki hem liderle aramızdaki puan farkını düşürecek hem de ilk devreyi Play-Off potasında tamamlamamıza vesile olacaktır.

Şimdi de tamamıyla önce bu hafta sonu oynayacağımız Uşakspor maçına kilitlenmeliyiz. Kendi sahamızda oynayacağımız ilk devrenin son maçında tribünlerimiz daha da ful dolacak ve takımımız Bucaspor maçını Uşakspor galibiyetiyle taçlandıracaktır.

Tekrar Buca deplasmanında alınan galibiyetten dolayı yönetim, teknik kadro, futbolcu kardeşlerimizi ve desteklerinden dolayı taraftarlarımızı yürekten tebrik ediyor, Uşakspor maçında başarılar diliyoruz.

YORUM EKLE