Vanspor galibiyetle başladı

Evet, temsilcimiz Vanspor ilk devrede olduğu gibi, ikinci devreye de galibiyetle başladı. Ekibimizi bu galibiyetten dolayı kutluyor, hedefe varmak için galibiyet serisinin devam etmesini bekliyoruz.

Ligin ikinci devresinin ilk maçında Bucaspor'u konuk eden temsilcimiz Vanspor, yeni teknik kadrosu ve yeni transferleriyle sahaya çıkarken, ligin ilk devresindeki kadrosundan yoksun Bucaspor ise genç bir kadroyla sahaya çıktı.

Vanspor'un galibiyet, Bucaspor'un ise beraberlik mücadelesi verdiği ve zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmanın son dakikalarında gelen penaltı golüyle ekibimiz 3 puanı hanesine yazdırarak, zirve yarışında 'varım' dedi.

Bucaspor geride kalan 19 haftalık maratonda sadece 2 mağlubiyet alan bir ekip. Bu 2 mağlubiyeti de ligin ilk devresi ilk ve yine ligin ikinci devresinin ilk maçında Vanspor'dan almış oldu. Ligin ikinci devresi ilk karşılaşmalarına bakıldığında, lider Erokspor, Vanspor ve Ankaraspor haftayı 3 puanla kapatırken, 1461 Trabzon ve Bucaspor ise haftayı puansız kapatan takımlar oldu.

Bu sonuçlarla sıralamada değişim olmasa da, Erokspor hariç diğer takımlar arasındaki puan farkları da hemen hemen kapanmış oldu. Bu süreçte özellikle Play-Off potasında yer alan takımlar bir yandan lider Erokspor'u yakalamanın, bir yandan da ligi ikinci sırada tamamlamanın mücadelesinde olacaklardır.

Tabi ki 3 puanlık sistemde olmaz denilen her şey olabilir. Dengeler değişebiliyor. Yani şu an itibariyle ne liderin nede potadaki takımların bulunduğu konum kesinlikle garantili bir konum değildir. O açıdan önümüzdeki 18 haftalık maraton her takım için zorlu ve kıran kırana geçeceğini söyleyebiliriz. Çünkü takımlar arasındaki puanlar bir birine çok yakın. Kazanan takımlar yukarıya, kaybeden takımlar ise aşağıya doğru yol alacaklardır.

Buradan, yağan kardan dolayı kapanan saha zeminini maça elverişli hale gelmesi için yoğun çaba sarf eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir ve kıymetli personeline de teşekkür ediyoruz. Yoğun bir çaba ve çalışmayla saha zemini maça hazır hale getirildi.

Bir diğer önemli konu ise Vanspor'da istifa eden yönetim kurulu üyeleri nedeniyle kongre kararının alınıp alınmayacağı. Bu çerçevede Vanspor'da önümüzdeki günlerde olağan üstü bir kongre kararının alınacağı gelen haberler arasında. Yeni adaylar mı olur veya mevcut yönetim mi devam eder, bekleyip göreceğiz. Beklentimiz Vanspor'un zarar görmeden bu süreci güzel bir şekilde atlatmasıdır.

Evet, ligin ilk ikinci devresinin ilk karşılaşmaları geride kalırken, gözler 21. Hafta karşılaşmalarına çevrilmiş durumda.

37 puanla beşinci sırada yer alan ekibimiz, bu hafta sonu deplasmanda Adıyamanspor'a konuk olacak.

Grupta son sırada yer alan Adıyamanspor karşılaşması kesinlikle hafife alınmamalıdır diyor, ekibimize şimdiden başarılar diliyorum.

YORUM EKLE