Vanspor engelleri aşıyor

Ligin 26. Haftasında lider Erokspor deplasmanda Diyarbekirspor'a mağlup olurken, temsilcimiz Vanspor ise kendi sahasında güçlü rakibi 1461 Trabzonspor'u mağlup ederek haftanın en karlı takımı oldu.

Temsilcimiz Vanspor bu hafta sonu deplasmanda oynayacağı Erokspor maçını da kazandığı taktirde, şampiyonluk yolunda önünde hiç bir engelin kalmayacağını rahatça söyleyebiliriz. Şampiyonluk yolunda 6 puan değerindeki 1461 Trabzonspor galibiyetinden dolayı takımımızı ve tribünleri dolduran, mükemmel bir destek veren taraftarlarımızı yürekten kutluyoruz.

Günlerdir herkesin dilinde Pazar günkü kritik 1461 Trabzon karşılaşması vardı. Çünkü hem şampiyonluk hem de ikinci sıra için çok önemli bir karşılaşmaydı. Bu çerçevede Pazar günü Van Atatürk Şehir Stadı bir kez daha taraftarlarla ful dolarak böylesi önemli bir maçta takım yalnız bırakılmadı.

Stadı dolduran binlerce taraftar 2 maça kilitlenmişti. Bu iki karşılaşma şampiyonluk yolunda Vanspor için gerçekten çok önemliydi. Vanspor sahasında konuk ettiği rakiplerinden 1461 Trabzonspor'u konuk ederken, Diyarbekirspor ise Lider Erokspor'u konuk etmişti. Vanspor güçlü rakibi karşısında taraftarların desteğiyle çetin bir mücadele verirken, Diyarbakır'dan gelen liderin mağlubiyet haberi statta yankılandı.

Güçlü rakibine karşı kazanma adına baskılı bir mücadele sergileyen ve ‘ben bu maçı kazanmalıyım’ diyerek rakip kaleyi ablukaya alan ekibimiz karşılaşmanın sonlarına doğru Hasan Bilal'in altın değerindeki 6 puanlık golüyle üstünlüğü eline geçirirken, stadyumdaki coşku, atmosfer görülmeye değerdi.

Verdiği mücadeleyle galibiyeti hak eden ekibimiz, hakemin son düdüğü ile 3 puanı alan taraf oldu. Lider Erokspor ve 1461 Trabzonspor'un yaşadıkları mağlubiyetler elbette ekibimize ilaç gibi geldi ve şu anki tabloyla liderle aradaki puan farkı 3'e düşmüş oldu.

Tabi önümüzdeki haftalarda ekibimizin BAY haftasında Erokspor oynayacağı maçı kazanırsa aradaki puan farkı 6'ya çıkmış olacak. Aradaki puan farkı 3 veya 6'da olsa bu çokta önemli değil. Çünkü önümüzde 12 haftalık bir maraton var. Bu maratonda ekibimizin bu hırsı, bu mücadelesi ve kazanma arzusu inanıyorum ki liderliği de en kısa zamanda bu kente getirecektir.

Ligin ikinci devresinde oynanan maçlara baktığımızda bana göre 7 maçta 6 galibiyet 1 beraberlik alan Vanspor, grubun en başarılı takımı konumundadır. Temennimiz rehavete kapılmadan, disiplini elden bırakmadan bu istikrarın devam etmesidir.

Ligin 25. Hafta maçlarına baktığımızda Vanspor ve Bucaspor haftayı 3 puanla, Yeni Mersin İdmanyurdu ve Ankara 1 puanla kapatırken, şampiyonluk adayı 2 takım Erokspor ve 1461 Trabzon haftayı puansız kapatan takımlar oldu.

Alınan bu sonuçlarla tabloya baktığımızda zirve daha da kızışacak bir duruma geldi. O açıdan özellikle zirvede yer alan ilk 6 takım, kalan 12 haftalık maratonda kaybetmeme adına çok daha dikkatli olacaklarını, kazanma adına kıran kırana mücadeleler vereceklerini söyleyebiliriz.

Ligin 27. Haftasında yine çok kritik ve çok çok önemli bir karşılaşma Vanspor'u bekliyor. Ekibimiz İstanbul'da haftayı puansız kapatan lider Erokspor'un konuğu olacak. İnanın iki takım açısından da çok zor geçecek bir karşılaşma.

Temsilcimiz Vanspor aradaki puan farkını tamamıyla kapatmanın, lider Erokspor ise puan farkını yeniden açmanın mücadelesini verecek. Bu kritik maçta ekibimiz 1461 Trabzon galibiyetinin morali ve İstanbul'daki taraftarlarımızın desteğiyle kendi evindeymiş gibi maça çıkacak.

Erokspor ise Diyarbekirspor mağlubiyetinin moral bozukluğu ve ‘yine kaybedersem’ tereddütlüyle maça çıkacak. Bu tabloya baktığımızda ekibimizin 1461 Trabzon maçında sergilediği baskılı mücadeleyle, tereddütlü olacak olan lideri evinde yeneceğine inanıyorum.

Bu karşılaşmadan alınacak 3 puan şampiyonluk yolundaki engelleri ortadan kaldıracaktır. Takımımızın bunun bilincinde hazırlanacağına inanıyor, şimdiden başarılar diliyorum.

YORUM EKLE