Vanspor doludizgin

Öncelikle zor hava ve zemin şartlarına rağmen çetin bir mücadele vererek, Kırklarelispor karşısında sahadan galibiyetle ayrılan Vanspor’u, soğuk havaya rağmen takımı yalnız bırakmayan taraftarlarımızı, sahanın tertibi, düzeni, temizliği nedeniyle Gençlik Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir ve personelini ve zor hava koşullarına rağmen maçı canlı yayınlayan Van TV ekibini yürekten tebrik ediyoruz.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde vefat eden gazeteci meslektaşımız Murat Çurku'yu, Kırklarelispor maçında unutmayan TSYD Van Temsilcisi İkram Kali'ye de teşekkür ediyoruz.

Lider Erokspor'un BAY geçtiği haftada temsilcimiz Vanspor sahasında Kırklarelispor'u ağırladı. Karşılaşmanın başlamasına yakın başlayan kar yağışı sonrası karşılaşma ertelenir mi? Ertelenmez mi? sorusunu akla getirdi.

Havanın kar yağışlı ve soğuk olmasına rağmen taraftarlar tribünlerde yerini almıştı. Kar yağışının devam etmesi ve yağan karın saha zeminini kaplamasına rağmen maçın hakemi oynama kararını vererek karşılaşmayı başlattı.

Bir yandan kar yağışı bir yandan da zemin karlı ve kaygan olması ister istemez 2 takıma da zor anlar yaşatıyordu. Çünkü bu tür zeminler ister istemez sakatlıklara sebep olabilirdi. Buna rağmen iki takım da kazanma adına bir mücadele sergiliyordu.

Temsilcimiz Vanspor yeni transferleriyle daha çok koşan, iyi mücadele eden, gol yollarında etkili olmaya çalışan taraftı. Böyle hava ve zemin koşullarında elbette iyi futbol beklenilemezdi. Çünkü zemin hem ağır hem de kaygandı. Ama Vanspor her şeye rağmen çetin bir mücadele vererek ilk devreyi skor üstünlüğüyle kapattı.

Saha zemini tamamıyla karla kapanmıştı. Kar temizleme ekibi hazır bekliyordu. Devre arası Gençlik Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir nezaretinde gençlik spor personeli ve taraftarların el ele vererek saha zeminini kardan temizleyip, maça hazır hale getirmeleri takdire şayandı.

Kendilerine teşekkür ediyoruz. Karşılaşmanın ikinci devresinde 2 takım temkinli, dikkatli olarak kaygan zeminde mücadeleye devam etti. Ekibimiz baskılı oyunuyla ikinci golü de bularak kritik karşılaşmayı 3 puanla kapattı. Elbette liderin BAY geçtiği haftayı 3 puanla kapatmak önemliydi.

Çünkü aradaki puan farkı bu vesileyle 6'ya düşmüş oldu. Ligin 24. Haftasında zirveye oynayan takımlardan Erokspor haftayı BAY geçirirken Vanspor, 1461 Trabzon, Mersin ve Ankaraspor haftayı 3 puanla kapattı. Haftanın puan kaybı yaşayan takımı Bucaspor oldu.

Dikkat ederseniz zirvede yer alan takımlar hemen hemen her hafta kazanmaya devam ediyor. Hal böyle olunca takımlar arasında kopma da yaşanmıyor. Bu süreç böyle devam edecek gibi görünüyor. Çünkü potada yer alan takımlar bir hava yakalamış, bunu kaybetmemenin mücadelesini de çetin bir şekilde veriyorlar.

O yüzden temsilcimiz Vanspor bu süreci çok dikkatli kullanmalıdır. Ligin ikinci devresinde namağlup yoluna devam eden ve yeni transferleriyle kadrosunu güçlendiren ekibimizde bunun bilincinde çalışmalarını sürdürüyor.

Bu hafta sonu Zonguldakspor deplasmanı var. Bence zor bir maç. Şampiyonluğa oynayan Vanspor ve küme düşmeme mücadelesi veren Zonguldakspor. 2 takımın da kaybetmeye tahammülü yok. Çünkü iki takımın da 3 puana ihtiyacı var.

O açıdan takımımızın bu maça çok daha iyi hazırlanması önemlidir. Kesinlikle hafife alınmayacak bir karşılaşma. Ekibimizin Zonguldakspor deplasmanından galibiyetle döneceğine inanıyor, şimdiden ekibimize başarılar diliyorum.

YORUM EKLE