Vanspor'dan istikrarlı gidişat

Evet, ligin ikinci devresinin 3. karşılaşmaları da geride kaldı. Temsilcimiz Vanspor, deplasmanda 1461 Trabzon ile berabere kalarak, kıymetli 1 puanla Van'a döndü.

Ligin 13. Haftasından bu yana mağlubiyet yüzü görmeyen ekibimiz, Trabzon deplasmanında da bunu korudu. Yani son 9 haftalık maratonda ekibimiz 7 galibiyet ve 2 beraberliğe imza atarak hanesine 23 puan yazdırdı.

Bu başarı mı? Elbette büyük bir başarıdır. Grubumuzda bunu yapan başka bir takım yok bence. Ekibimizi bu istikrarlı gidişatından dolayı kutluyoruz.

Ligin 22. Hafta maçları sonunda potada yer alan 5 takımdan Kocaelispor ve Bucaspor sahadan 3 puanla, Vanspor, 1461 Trabzon ve İskenderunspor ise birer puanla ayrıldı. Alınan bu sonuçlar sonucunda geçen hafta liderlik koltuğuna oturan Kocaelispor liderliğini kaptırmadı.

Ligde haftalar ilerlemesine, yani 22 hafta geride bırakılmasına rağmen potada kopma yok. Takımlar puan kaybı yaşamama ve potadan kopmama adına çetin mücadeleler verseler de, bazen istenmeyen sonuçlarda kendini gösteriyor.

Kısacası grubumuzda özellikle zirvede çok büyük kopmalar yaşanmadan haftalar akıp gidecek. Tabi potada yer alan takımların yaşadığı puan kayıpları sayesinde, orta sıralardaki takımlarda maçlarını kazandığında potaya girme şansı elde ediyor.

Temsilcimiz Vanspor'un cephesine baktığımızda gerçekten de takdire şayan bir başarı var ortada. Son 9 haftada mağlubiyet yüzü görmeyen ekibimiz, potadaki yerini korumaya devam ediyor. 1461 Trabzonspor deplasmanında güzel bir mücadele veren ekibimizin aldığı 1 puan çok kıymetli puandır.

Çünkü hem deplasmanda hem de rakibin olan takımdan alınan puandır. O açıdan kıymeti büyüktür. Sadece burada üzücü olan liderin maçını kazanması ve aramızdaki 6 puanın 8'e çıkmasıdır. Ama inanıyoruz ki takımımız bu hırslı ve istekli mücadelesiyle önümüzdeki birkaç haftada bu farkı tamamıyla kapatacaktır.

Hiçbir takım yenilmez değil. Biz maçlarımızı kazanıp yolumuza bakacağız. Gerisi kendiliğinden gelecektir. Bu hafta sonu konuğumuz Adıyamanspor. Ligin 22. Haftasını galibiyetle kapatan Adıyamanspor moralli olduğu için puan veya puanlar için Van'a gelecek.

Çok dikkatli olmalıyız. Kesinlikle rakibi hafife almak gibi bir lüksümüz olmamalı. Rehavete kapılmadan, final maçıymış gibi sahaya çıkılmalı ve mücadele edilmelidir. Bu süreçlerde her maç kritik ve zorludur.

İnanıyorum ki 9 haftadır yenilmeyen takımımız Adıyamanspor maçında yenilmezlik serisi sürdürerek,  sahadan galibiyetle ayrılacaktır. Tabi geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu maçta da tribünler ful dolmalı takım yalnız bırakılmamalıdır.

Buradan 1461 Trabzon deplasmanından verilen mücadeleden, alınan puandan dolayı yönetim, teknik kadro, futbolcu kardeşlerimizi ve takımı soğuk havaya rağmen yalnız bırakmayan taraftarlarımızı yürekten tebrik ediyor, Adıyamanspor maçında takımımıza başarılar diliyorum.

YORUM EKLE