Vanspor'da istikrarlı gidişat…

Öncelikle Serik Belediyespor maçında bol gollü, güzel bir galibiyete imza atan ekibimizi ve desteklerinden dolayı taraftarlarımızı kutluyoruz.

Ligin ikinci devresinin ilk 3 haftasında yakalanan istikrarlı gidişatla, ekibimiz güzel bir hava yakalamış durumda. Bu havanın kaybolmaması elbette ekibimizin başarı grafiğinin devamlılığına ve takımın desteksiz bırakılmamasına, ayrıca kentin takımı sahiplenmesine, birlik ve beraberlikle kenetlenmeye bağlıdır.

Tabi önümüzdeki süreçte inanıyorum ki Esenler Erokspor'un yaşayacağı puan kayıpları, hem bu havayı artıracak hem de kente daha çok heyecan gelecek ve stada gelen taraftar sayısı da bu vesileyle katlanarak artacaktır.

Önümüzde zorlu bir süreç var. Bu süreçte yukarıda da dediğim gibi, yeter ki birlik ve beraberliğimiz daim olsun ve takım gönülden sahiplenilmiş olsun. İşte o zaman başarının önünde hiç bir engel kalmaz ve sezon sonu şampiyonluk bu kente gelmiş olur.

Bu kent şampiyonluğu hak eden bir kenttir. Artık bu sezon bu zincir kırılmalı ve bu güzide kent bir üst lige merhaba demelidir.

Takımımız şampiyonluk hedefine varmak için canla, başla ve yürekli bir şekilde mücadele etmeye devam ediyor. Serik Belediyespor maçında 1-0 geriye düşmesine rağmen verilen tempolu, baskılı, mükemmel bir mücadeleyle mağlubiyeti, galibiyete çeviren ekibimiz, ‘ben bu yoldan vazgeçmem diyerek’ yoluna doludizgin devam ediyor.

Serik Belediyespor galibiyetiyle ligin ikinci devresini seriye bağlayan ekibimiz 43 puanla ikinci sıraya yerleşti. Zirvede yer alan takımlara baktığımızda 1461 Trabzon’un haftayı bay geçirmesi, Bucaspor'un mağlup olması, ekibimize büyük ölçüde yarayarak, Serik Belediyespor galibiyetini daha da güzelleştirdi.

Tabi ekibimiz doludizgin ve bir galibiyet serisiyle yoluna devam ederken, lider Erokspor'da aynı şekilde yoluna devam ediyor. 2 takım arasında 9 puanlık bir fark var. Bu farkın kapanması, Vanspor'un kazanması Erokspor'un ise kaybetmesine bağlı. 

Tabi önümüzde halen uzun bir maraton var. Bu maratonda da dengelerin çok değişeceğine, Esenler Erokspor’un da mutlaka puan kayıpları yaşayacağına şahit olacağız. Bu süreçte ekibimizin yapacağı tek şey, rehavete kapılmadan, kazanarak yoluna devam etmesidir.

Zirvede yer alan 6 takım, inişli çıkışlı bir şeklide zirvede yer almaya devam ediyor. Sadece göze batan Bucaspor'un düşüşüdür. Esenler Erokspor, Vanspor, Ankara ve Yeni Mersin İdmanyurdu’nun 3 puan aldığı 22. haftayı Buca mağlubiyetle, 1461 Trabzon ise bay geçirdi.

1461 Trabzonspor'un haftayı bay geçirmesi Vanspor'a yaradı. Çünkü Vanspor ligin 23. Hafta maçında Kırşehir Futbol Spor Kulübü’ne konuk olurken, haftayı bay geçiren Trabzon ise, lider Erokspor'u konuk edecek.

Vanspor'un, Kırşehirspor deplasmanında galip gelmesi halinde, Trabzon'daki maçta 1461 Trabzon'un galibiyeti veya bu maçın berabere bitmesi, aradaki puan farkını biraz daha azaltacaktır.

O açıdan ekibimiz, bunu göz önünde bulundurarak, Kırşehirspor maçına çok iyi hazırlanmalıdır. Evet, Çarşamba günü Kırşehirspor deplasmanına gidecek olan ekibimiz, Pazar günü ise Kırklarelispor'u konuk edecek.

Bu 2 maçta da galibiyet serimizin devam edeceğine inanıyor, ekibimize şimdiden başarılar diliyorum.

YORUM EKLE