Van’a, Van’ı seven yöneticiler atanmalı

Doğduğu veya yaşadığı kenti seven biri, o kentin iyiliğinden başka bir şey düşünmez. O yüzden özellikle yaşanılan yeri sevmek gerek.
Geçtiğimiz günlerde bazı basın mensupları ile birlikte Edremit Belediye Başkanlığı’na vekâleten atanan Kaymakam Atıf Çiçekli ile bir araya geldik.


      Kaymakam ve Başkan Vekili Çiçekli bizlerle önce tanıştı, sonra bizim Edremit ile ilgili görüşlerimizi aldı.
Kimi Edremit’in son yıllarda betonlaştığını, kimi son yıllara kadar bayanların gidebileceği bir WC’nin bile olmadığını, kimi yeterli turizm potansiyeli olmasına rağmen ilgisizlikten dolayı turist bulunmadığını söyledi.
Gazetecilerin değerlendirmeleri sürerken Kaymakam ve Başkan Vekili Çiçekli de zaman zaman araya girerek yapılan ve yapılacak olan projelerden söz etti.


     Başlıkta da vurguladığımız gibi, Van’ı sevenden Van’a zarar gelmez; zira Çiçekli ‘vallahi de, billahi de’ yemini ile Van’ı çok sevdiğini belirtti.
Van’ın diğer şehirlere göre avantajlarını sıralayan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Atıf Çiçekli, “Van ülkenin bence en güzel şehirlerinden biridir. Hem vallahi, hem billahi ben bu memleketi çok seviyorum.. Gölü bir taraftan, güzelliği bir taraftan, insanlarının hoşgörüsü, misafirperverliği diğer taraftan… Alışveriş yapabiliyorsun, gezebiliyorsun, havayoluyla istediğin birçok şehre 1-2 saatte gidebiliyorsun. O yüzden bazen başka şehirlerde bulunan arkadaşlarımla konuştuğumda, Van’ın avantajlarını sıralıyorum. Örneğin Malatya’da olsan ne yaparsın, çok fazla bir şey yapamazsın. Ama burada kendini mülki amir olarak yetiştirmen için birçok unsur var. Sınır yanı başında, tren yolu var, deniz yolu var, hava yolu var, kaçakçılık, terör, göçmenler vs. Yani burada kendini birçok alanda geliştirme durumun var. O yüzden dediğim gibi Van’ı seviyorum” ifadelerini kullandı.
Daha sonra bazı gazetecilerin yaklaşık 50 yıldır belediye başkan adayları ve milletvekili adaylarınnı sürekli sahil yolu ve sahil bandından söz ettiğini, ancak doğru dürüst bir sahil bandı inşa etmediğini söylemesi üzerine Çiçekli, Edremit’te belirlenen bir alanda çok güzel bir sahil bandı inşasına başlayacaklarını ve kısa sürede bitireceklerini belirtti.
Çiçekli, “İnşallah insanlarımız bu sahil bandında en güzel şekilde dolaşıp, parkları gezebilecek, kafelerde çayını içebilecek. Yine tüm kafelerde bay-bayan WC’ler olacak. Bu sahil bandında, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları olacak. Edremit’in yeşil mahallelerinde de aynı yürüyü parkurları, bisiklet yolları yapılacak. Büfelerin tümünü kaldıracağız. Devletin arazine konanlar doğru iş yapmıyor, buraları halka açacağız” dedi.
Sohbet uzadıkça Çiçekli, Edremit’te yapmayı planladığı diğer projelere değindi. Çok güzel bir at çiftliği oluşturmayı planladıklarını anlatan Atıf Çiçekli, söz konusu at çiftliğinde midilli cinsi atların da olduğu yaklaşık 15-20 at bulunacağını, özellikle çocukların bu midilli atlara binerek keyifli zaman dilimleri geçireceklerini ifade etti. Edremit’in batı bölümlerini turizm konusunda en iyi noktaya taşıyacaklarını, halk plajları inşa edeceklerini belirten Çiçekli, Şabaniye, Fırat Mahallesi’nin olduğu doğudaki yerlere ise sosyal alanlar ve parklar yapacaklarını söyledi. Çiçekli, “Benim asıl hedeflerimden biri bu insanların gönlünü kazanmak. Üst yapı işleri, cilalama işleri, bunlar çok zor işler değil. Bunları yapabiliriz. Ama gönülleri kazanmak basit değil” dedi.


     Çiçekli, Edremit’te eski ve yeni TOKİ konutlarının kavşak noktasında vatandaşın ucuz ürünler almasına imkan oluşturmak için iki ayrı ulusal market kurulması için ruhsat verileceğini belirtti.
Söz konusu kavşağa yeni kafeler açılması için girişimlerde bulunacaklarını ifade eden Çiçekli, “O kavşak noktaya birkaç kafe açılması için girişimlerimiz olacak. İnsanlar zaman zaman gelip orada çaylarını yudumlayıp, sohbet edebilsin diye bu fırsatı sunacağız” dedi.
Yeni gençlik konusunda da çalışmalar yürüttüklerini anlatan Çiçekli, Edremit’te gençleri kazanma yoluna da gittiklerini söyleyerek, “Amacımız bu gençleri bu şerefsizlerin, bu imansızların elinden kurtarmak. Bakın camilerde ‘çorbanı getir’ projesi kapsamında sohbetler başlattık. Önce çorbaları biz
veriyorduk, şimdi aileler getiriyor. Birbiriyle adeta yarışıyorlar. İmamlar bu gençlere dini konularda bilgi veriyorlar. Bu gençlerin teröre bulaşmaması için çabalıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaymakam ve Başkan Vekili Çiçekli, Başbakan Yıldırım’ın talimatıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi’nin kendileriyle kardeş belediye olduğunu da belirtti.


    Tarihi Şamran Kanalı konusunda da bir çalışma planladıklarını anlatan Çiçekli, tarihi Şamran Kanalı’nın da önemli bir turizm unsuru haline gelmesi için gayret edeceklerini anlattı.
Çiçekli, yarı yıl tatilinde 400 öğrenciyi Abalı’ya götürerek kayak yapmalarına imkan sağlayacaklarını, ayrıca bin 500 öğrenciyi sinemaya, 200 öğrenciyi de tiyatroya götüreceklerini sözlerine ekledi.
Tüm bu söylem ve eylemler bir kez daha gösteriyor ki, bu şehri seven yöneticiler bu şehre güzel işler yapıyor.

YORUM EKLE