Van Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen kongrenin açılış konuşmasını Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fuat Tanhan yaptı. Tanhan, katılımcılara ve etkinliğin düzenlenmesinde katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür ederek, bu tür organizasyonların eğitim bilimleri alanındaki önemini vurguladı. Eğitimde yapay zekânın geleceği ve bölgenin eğitim sorunlarına çözüm üretme amacıyla düzenlenen kongrenin, önemli bir platform sunduğunu belirtti.

Yargıtay'dan flaş Abdullah Zeydan kararı: İki kararı da bozdu! Yargıtay'dan flaş Abdullah Zeydan kararı: İki kararı da bozdu!

Konuşmanın ardından, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Kutlu da emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Kutlu, kongrenin bölgedeki eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik sağladığı katkılara dikkat çekti ve katılımcılara başarılar diledi.

Kongre açılışında konuşan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Kayri, uluslararası düzeyde Van ile birlikte TRB2 bölgesindeki tüm illeri kapsayan ve bölgenin eğitim sorunlarını ele alan önemli bir kongre için bir araya geldiklerini vurguladı. Kayri, “Eğitim 5.0 Sarmalında Yapay Zekâ” başlıklı sunumuyla kongreye katkıda bulundu. Yıldız Teknik Üniversitesi’nden katılan Prof. Dr. M. Engin Deniz ise “21. Yüzyılda Değişen Eğitim Paradigmaları ve Okul” konulu konuşmasıyla kongreye değerli katkılarda bulundu.

Etkinlik süresince düzenlenen sekiz atölye çalışmasında katılımcılar, felsefi düşünceden yapay zekâ uygulamalarına, STEM eğitiminden sınıf yönetimine kadar geniş bir konu yelpazesinde bilgi ve deneyimlerini paylaştılar. Akademisyenler ve öğretmenler, etkileşimli öğrenme ortamlarında bir araya gelerek, yapay zekânın eğitimde sunduğu fırsatları daha etkili kullanma yollarını tartıştılar.

Kongreye, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Göya, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Kayri, Van İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Kutlu, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ve birçok akademisyen, öğretmen ve öğrenci katıldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ